Merkez Sur ilçesi sınırları içerisinde yer alan, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği ve yerel halk tarafından On Gözlü Köprü olarak adlandırılan Dicle Köprüsü civarındaki geniş alana yayılan kafe ve işletmelerdeki ürünlerin fahiş fiyata satılması tepki çekiyor. Bölgede bulunan kafelerde güzel vakit geçirmek isteyen yurttaşlar tarafından en çok tercih edilen demlik çay fiyatları ise 500 lirayı buldu.

MÜCADELE YAZDI, EKİPLER HAREKETE GEÇTİ
Fiyatlara ilişkin tepkiler devam ederken, Mücadele Gazetemizin konuya ilişkin "Diyarbakır’da bir demlik çay “500 lira oldu!” başlığıyla servis ettiği haberin ardından, Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Söz konusu gölgeye giden ekipler, kafelerde denetim gerçekleştirdi. 

Diyarbakır'da ilginç tabela! Kimse bu köye şortla giremiyor Diyarbakır'da ilginç tabela! Kimse bu köye şortla giremiyor

Diyarbakır’da bir demlik çay 500 lira oldu! Diyarbakır’da bir demlik çay 500 lira oldu!

DENETİME İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ
Kafelerde denetimlerini yürüten ekiplerle ilgili Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik’ten yapılan açıklama şöyle: “İl Müdürlüğümüz denetim ekiplerimizce On Gözlü Köprü ve civarında bulunan yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelere Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında denetim gerçekleştirildi. Aykırılık tespit edilen işletmelere yönelik idari yaptırım kararı uygulanmıştır.”

Muhabir: Remziye ÇELİK