Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde yıkılan bir bina alanında çocuklar için tehlike oluşturabilecek bir çukurun olduğu gürülmüştü. Mücadele gazetesi olarak vatandaşların sesini duyurmaya çalıştık. Haber üzerine yıkım ekibi harekte geçti.

Kerimcan Durmaz Diyarbakır'da "Abe sıcaktır" ile buluştu! Kerimcan Durmaz Diyarbakır'da "Abe sıcaktır" ile buluştu!

Diyarbakır’da Binayı Yıktılar!

YIKIM EKİBİ ÇUKURU KAPATTI
Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarında bulunan Dalit 4 Apartmanı 6 Şubat depremlerinde ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkımı gerçekleşiyor. Binanın yıkımını yapan ekip binayı yıktıktan sonra yıkım yapılan binanın ortasında büyük bir çukur bıraktığı söylendi. Çocukların canının hiçe sayıldığı alanda hiçbir önlem alınmadığı görülmüştü. Bina ve çevre sakinleri çukurun logar çukuru olduğunu söyledi. Çukurun derin olduğu ve bir çocuğun düşüp çıkamayacağı kadar büyük olduğu belirtildi. Mücadele gazetemizin “Diyarbakır’da binayı yıktılar! Çukuru kaldı” haber üzerine ekipler harekete geçti. Öte yandan yıkım ekibi olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÇUKURUN ÜZERİNDEKİ IZGARA HIRSIZLAR TARAFINDAN ÇALINDI
Yıkım ekibi çocuklar için tehlike oluşturabilecek çukuru tamamen kapatırken şu ifadeleri kullandı; “Yıkım firması olarak o çukurun yıkımla uzaktan yakından alakası yoktur.  Biz işimizi bitirdigimizde o çukuru gördük ama üzerinde ızgara vardı. Izgara hırsızlar tarafından çalınmıştır. Korkuluklar doğrudur yıkım esnasında zarar gördü. Biz ise gerekeni fazlasıyla yaptık. 1 metre duvar korkuluğu zarar görürken biz ise komple sıfır yaptık. Vatandaşlarımıza da yıkım anında az duyarlı olmalarını istiyoruz” Diye konuştu

Muhabir: Abdullah AKYOL