Diyarbakır’da semt pazarı isyanı! Büyükşehir’e çağrı Diyarbakır’da semt pazarı isyanı! Büyükşehir’e çağrı

Maraş depremlerinden etkilenen Diyarbakır dahil 11 ilde birçok bina yıkılırken birçok binada ağır hasar raporu aldı. Ağır hasar raporu alan bazı binalar yıkılırken halen yüzerce bina da yıkılmayı bekliyor. Bazı ağır hasarlı binalar ise çöp alanı ve madde bağımlıların mekanı haline geldi.

MÜCADELE YAZDI MAHALLELİLER RAHATLADI
Merkez Bağlar ilçesi Gürsel Caddesi Yunus Emre Mahallesi 924. Sokakta bulunan ve 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar raporu alarak boşaltılan 3 katlı müstakil ev sabah çöp dökenlerin gece ise madde bağımlıların kullandığı mekan haline gelmişti. Mücadele’nin “Diyarbakır’da pes dedirten ev! 3 katı da çöplerle dolu” haberi üzerine ekipler 3 katlı çöp dolu evi yıktı.

MAHALLELİDEN MÜCADELE'YE TEŞEKKÜR
Mücadele’ye konuşan mahalle sakinlerinden Mehmet Bey, ”Mücadele gazetesine teşekkür ederiz. Bu ev hem pislik içerisindeydi hem de korkulu rüyamız olmuştu. Çocuklarımızı akşamları dışarı çıkaramıyorduk. Yetkililer haberden hemen sonra gelip binayı yıktılar. Sizlere ve ekip arkadaşlara çok teşekkür ederiz. Bizi büyük bir dertten kurtardınız. Diyarbakır’daki birçok ağır hasarlı binaların hepsinin yıkılması gerekiyor. Hepsi pislik yuvası olmuş. Gençlerimiz kötü yollara düşmüş. Acilen o binaların yıkılması gerekiyor. Ve tedbir de alınması gerekiyor” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL