TÜİK tarafından her yıl yapılan Yaşam Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre son iki yıldır Türkiye’de en mutsuz insanların Diyarbakır’da yaşadığını belirten Eren, Diyarbakır halkının mutsuzluğunun sebepleri arasında kuşkusuz Kürt sorununda çözümsüzlük, adaletsizlik ve baskılar yer almakla birlikte Diyarbakır halkının gün geçtikçe yoksullaşmasının da büyük bir rol oynadığını belirtti.

Diyarbakır Milletvekili Çelenk: 20 bin çocuk okulu terk etti! Diyarbakır Milletvekili Çelenk: 20 bin çocuk okulu terk etti!


 

Sabah 5’te bir kilo ucuz et için sıraya girip saatlerce bekleyen yurttaşlar olduğunu belirten Eren, tanınmamak için havanın kararmasını bekleyip çöpten yiyecek toplayan nenelerimizin ve amcalarımızın sayısı gün geçtikçe arttığını ifade etti.  Çiftçilerin sorunlarından, artan ev kiralarına, depremde ağır hasar alan binalara da değinen Eren, Diyarbakır’ın deprem bölgesinden çıkarılmasını eleştirerek, esnaf ve sanatkarlara verilen kredilerin faizlerinin arttırılmasını da adaletsizlik olarak nitelendirdi. Elektrik kesintilerini, kentte yaygınlaşan uyuşturucu kullanımını, hastanelerde yaşanan sorunları ve ekolojik yıkımlara da değinen Eren, İktidar yetkililerine Diyarbakır halkına yapılanlar ayrımcılık değil midir ve bu ayrımcılığa son vermek için daha ne kadar bekleyeceksiniz sorusunu sordu.

Editör: Mücadele Gazetesi