Merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından iddianame hazırlandı. Amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes Güran ile cesedi dereye gömen Nevzat Bahtiyar hakkında 'iştirak halinde çocuğu kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Belediye çalışmayı başlattı: Diyarbakır kadınların eliyle çiçek açacak Belediye çalışmayı başlattı: Diyarbakır kadınların eliyle çiçek açacak

KADIN KANDARMA ŞÜPHELENDİ
Narin'in kaybolduktan sonra köyde yaşanan olağan dışı olaylar ve ailenin olayı gizlemek adına yaptığı birçok eylem de iddianameye girdi. İlk olarak Narin aranırken, Suriyelilerin kaldığı çadırların yakınında kırmızı renkli bir çocuk terliği bulduğu yalanı yayıldı. Narin kaybolduktan 3 gün sonra aramaları sekteye uğratmak için elektrik tellerinin birbirine temas ettirilmesi ile yangın çıkarıldığı değerlendirildi. 

Narin aranırken kadın jandarma personelinin, anne Yüksel Güran ile yaptığı görüşmeyi tutanak altına aldığı da ortaya çıktı. Kadın jandarma, anne Yüksel'in Narin'in bulunamamış olmasına rağmen kızının öldüğünden adeta emin olduğu, kızının durumuna üzülmekle birlikte oğlu Enes Güran'ı koruma çabası içinde olduğu, tedirgin davranışlar sergilediği ve "Narin'in bulunmasını istiyorum, oğlum Enes için ne yapabilirim" şeklinde söylemlerde bulunduğunu rapor ettiği görüldü.

OLAY 33 DAKİKA İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ
Sabah Gazetesi’nin derleme haberine göre, Narin’e ait en net son görüntünün Tavşantepe İlkokulu'na ait kamera olduğu, Narin'in kaybolduğu gün saat 15.11'de kamera açısından çıkarak evine giden patikaya yöneldiğinin net tespiti olduğu, Narin'in cansız bedeninin ise 15.44'te Eğertutmaz Deresi'ne ölü olarak bırakıldığı iddianamede yer aldı.

HTS kayıtları ise olayla ilgili en çarpıcı delilleri sunuyor. Narin'in kaybolduğu gün, annesi, abisi, amcası ve cesedi dereye gömen Nevzat Bahtiyar'ın hareketleri dakika dakika takip edilebiliyor. Bu veriler ışığında, küçük kızın bu kişiler tarafından birlikte katledildiği sonucuna varılıyor.

Kamera görüntüleri, ifade tutanakları, adli tıp raporları, olay yeri inceleme raporları, HTS kayıtları, HTS daraltılmış baz analiz raporu, kriminal raporlar, görüşme kayıtları, cep telefonları üzerinde yapılan inceleme neticesinde elde edilen veriler ışığında şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran'ı boğarak öldürdükleri ve suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi