Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşentepe Mahallesi’nde 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni Eğertutmaz dere yatağında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş şekilde bulundu. Dere yataklarında üç gündür arama yapılmasına karşın cesedin bugün bulunması soru işaretlerine neden oldu.

Eğertutmaz Deresi Diyarbakır Narin

İHBARLAR SONRASI DERE YATAKLARI ARANMIŞTI
19 gündür arama çalışmaları sürerken Narin'in kaybolduğu köye yakın dere yatakları da son üç gündür tarandı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çalışma yaptı. Çalışmalarda herhangi bir ize rastlanmadığı belirtildi. 

ÜÇ GÜN SONRA AYNI DEREDE BULUNDU
Jandarmanın daha önce ize rastlayamadı ancak sabah saatlerinde gelen ihbar sonrası yeniden harekete geçildi. Eğertutmaz Deresi’nde yapılan yeni çalışmada Narin'in cansız bedenine çuval içerisinde ve üzeri taşlarla örtülmüş şekilde bulundu.

Demet Akalın ile Müge Anlı’nın “Narin” atışması! Demet Akalın ile Müge Anlı’nın “Narin” atışması!

Narin Eğertutmaz Deresi

DEREYE GECE Mİ BIRAKILDI?
SÖZCÜ TV yayınına bağlanan gazeteci Emrullah Erdinç, "Dere yatağında çuval içinde Narin'in cesedi bulunuyor. Sabah saatlerinde bir bilgi geliyor. Gelen bilgi üzerine jandarma timleri apar topar ihbarın yapıldığı alana gidiyorlar. Arama çerçevesinde Narin'in cesedinin gömüldüğünü düşünmüyorlardı o yüzden dere yataklarına yoğunlaşmışlardı. Bugünkü ihbar arama çalışmalarını sonlandırdı. Narin'e ait olduğu belirtilen bir kırmızı terlik vardı, daha sonra terliğin Narin'e ait olmadığ söyleniyordu. Narin'in cesedinin  bulunduğu dere yatağında kırmızı terliğinin bulunmuş olduğu yer. Daha önce orada aranmıştı." dedi. 

DİYARBAKIR BAROSU: BEDENİN UZUN SÜRE SUDA KALDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR
Diyarbakır Barosu Nahit Eren, "Cansız beden saklanmış aslında. Bedeninin uzun süre suda kaldığını gösteriyor bulgular. Maalesef bedeni sudan kalmadan kaynaklı deforme olmuş, bunu da üzülerek söyleyelim. Atılmış halde değil, saklanmış. Jandarmanın iç raporu saklandığı yönünde." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi