Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi'nin Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos günü kaybolan ve cesedi 8 Eylül günü köye 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında üzeri taşlarla kapatılmış bir çuval içinde bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma 39. güne girdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 3 savcı ve 1 başsavcı vekili tarafından yürütülen soruşturmada, elde edilen deliller titizlikle incelenirken, amca Hüseyin Güran’a ait evdeki ses kaydedici özelliğe sahip kamera görüntüleri de TÜBİTAK’a gönderildi.

Narin Güran Diyarbakır

KÖYDE OLMAMASI GEREKEN KİŞİLER OLAY GÜNÜ KÖYDE
Aile büyüğü olan amca Hüseyin Güran’ın da ses kaydı alma özelliğine sahip evine takılı olan kamera görüntülerine de incelenmek üzere el konuldu.

Kayıt cihazını inceleyen JASAT ekiplerinin Hüseyin Güran’ın evinin çevresinde arama faaliyetlerinin devam ettiği tarihlerde gerek aileden, gerekse kan bağı olmayan kişilerin tespiti yapılacak.

Genç kadın, çocuğu sokak ortasında öldüresiye dövdü! Genç kadın, çocuğu sokak ortasında öldüresiye dövdü!

Kamera kayıtlarındaki tespitlere göre, arama faaliyetlerinin devam ettiği tarihler ile amca Salim’in tutuklandığı ve cesedin bulunduğu tarihleri kapsayan zaman diliminde köyde olmaması gereken ve köyde ikamet etmedikleri halde farklı kişilerin bulundukları belirlendi.

Soruşturma çok yönlü sürdürülürken, gözler TÜBİTAK’tan gelecek olan görüntü çözümüyle ilgili rapor ve Van Jandarma Bölge Kriminal Laboratuarı'ndan gelecek olan DNA incelemeleriyle ilgili rapora çevrilmiş durumda.

OKUL GÖRÜNTÜLERİNE MÜDAHELE Mİ EDİLDİ?
Öte yandan, Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos gününe ait kamera görüntülerini arama çalışmalarının devam ettiği günlerde okula giderek inceleyen amca Salim’in 12 gün sonra tutuklanması görüntülere müdahale edildiği şüphelerini de arttırdı.

Okula ait güvenlik kamerası görüntülerini jandarma incelemeye aldı. Bu görüntüler de uzman bilirkişiler tarafından incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildi.

Narin’in kamera açısında olduğu saat 15.15’teki görüntülerin öncesi veya sonrasına herhangi silme, kopyalama, görüntü üzerinde oynama veya kesinti gibi müdahalelerde bulunup bulunmadığı da rapor haline getirilerek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.

Kaynak: Sözcü