Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran (8), arama soruşturmasında 18 gün geride kaldı. Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Diyarbakır Bağlar Tavşantepe Köyü Narin

AMCASI TUTUKLANDI
Narin’in kaybolmasına ilişkin ağabeyi E.G.’nin serbest bırakılmasının ardından bu kez amcası ve aynı zamanda Taşvantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Ekipler, Muhtar Güran'ın aracından aldıkları DNA örnekleri, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiğini tespit etti. 31 Ağustos günü gözaltına alınan amca Güran, jandarmadaki sorgusunun ardından 1 Eylül günü, Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Salim Güran, 'kasten adam öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamalarıyla tutuklanarak.

Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi

ÇALIŞMALAR DEREDE YOĞUNLAŞTI
Çalışmaların 17’nci gününde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, mahalleye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta belirledikleri bir noktadan köye doğru arama çalışmalarına başladı. İz takip köpekleri dere kenarında iz sürerken, dalgıç ekipler de uzun şişler yardımıyla su içerisinde arama yaptı.

NARİN’E AİT İZ BULUNAMADI
Eğertutmaz Deresi'nde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmaları sona erdi. Çalışmalarda, Narin’e ait bir ize rastlanmadı.

Kaynak: DHA