Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, iki haftayı geçen yoğun arama çalışmalarına rağmen hala bulunamadı. Narin’i arama çalışmaları devam ediyor. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma da sürüyor. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Son olarak mahalle mezarlığında yer altı görüntüleme cihazı ile bir arama yapıldı.

NARİN’İN SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA
Ayrıca Narin'in kaybolmadan önce son görüntüleri ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos'ta saat 15.15'teki güvenlik kamerası görüntülerinde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı. Narin'in arama çalışmaları sürerken, 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da Kayıp Narin’in Mahallesi 8 Kez Arandı

NARİN'İN AMCASI TUTUKLANDI
Hem arama çalışmaları hem soruşturma sürerken, bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirtildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Kayıp Narin’in Babası Gözaltı Ve Ifadelere Ilişkin Konuştu!

Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

ARAÇ VE SÜRÜCÜLER KİMLİKLERİ TARANIYOR
Narin Güran’ı arama çalışmalarında 15'inci güne girilirken; mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma ekipleri, araçların plakalarını ve sürücülerinin kimliklerini kayıt altına alarak tarama yapıyor. Mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor.

Kayıp Narin’e Ilişkin Yeni Gelişme! Ekipler Mezarlıkta

YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZIYLA MEZARLIK ARANDI
Narin’i arama çalışmalarında, dün ilk kez yer altı görüntüleme cihazları ile arama yapıldı. Tavşantepe Mahallesinde Cumhuriyet savcısı eşliğinde yeraltı görüntüleme cihazlarıyla özellikle son dönemlerde ölenlerin gömüldüğü yeni mezralarda inceleme gerçekleştirildi. Yer altı görüntülüme cihazıyla yaklaşık 2 saat süren aramalarda, Narin'e ait bir ize rastlanmadı. Çalışmalar kapsamında, yerin 6 metre derinliğinde koku alabilen jandarma köpeği de kullanıldı.

12 DAKİKANIN SIRRI ÇÖZÜLMEYİ BEKLİYOR
öte yandan Aile ve akrabaları 15:15 – 19:30 (Narinin ailesi tarafından aranmaya başlandığı saat) arasında hiçbir şekilde Narin'i görmediklerini ifade etti. Amca Salim Güran kendi kullandığı araçla 18:59'da (Kamera görüntüsü mevcut) evlerinin olduğu bölgeden ayrılarak okulun önünden geçtiği tespit edildi. Bu durumda Narin'in arkadaşı ile en son görüldüğü saat olan 18.47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18.59 saati arasındaki 12 dakikada neler yaşandığını Ankara'dan gelen profesyonel özel ekip ve jandarma ekipleri araştırıyor.

Kaynak: İHA