Alper Gezeravcı’nın uzaya çıkmasının ardından ülkede büyük yankı uyandırdı. Gezeravcı geçtiğimiz günlerde ise Türkiye’ye geri döndü. Öte yandan Alper Gezeravcı Diyarbakır’da minik öğrencilerle görüntülü görüşme gerçekleştirmişti. Diyarbakır’da uzaya merakı olanlar için bir fırsatta Astrofizikçi Umut Yıldız’dan geldi. 

UMUT YILDIZ DİYARBAKIR'DA SEVENLERİYLE BULUŞACAK

İşte rektör ataması bekleyen beş üniversite İşte rektör ataması bekleyen beş üniversite

Uzun yıllar NASA’da çalışmış Astrofizikçi Umut Yıldız Amerika’dan Türkiye’ye döndü! Yıldız 7 Mart Perşembe günü Diyarbakır’da sevenleriyle buluşacak. 

“Umut Yıldız İle Evrenin Doğumu ve Ölümü” programıyla 7 Mart Perşembe günü saat 14.00’da Dicle Üniversitesi Kongre Merkezin Salon-A ‘da sevenleriyle buluşacak. Oturumun ise ücretsiz olacağı duyuruldu.

Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir?

Dr. Umut Yıldız, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren uzaya ve yıldızlara meraklı olan Yıldız, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nü kazandı. 2000 yılında başladığı üniversite eğitimini 2004 yılında tamamladı. Üniversite yıllarında astronomiye olan ilgisini arttıran Yıldız, mezun olduktan sonra Hollanda'ya giderek Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisansını yaptı. Burada astrofizik alanında çalışmalar yapan Yıldız, 2007 yılında Leiden Üniversitesi'nde doktora programına başladı. Doktorasını astrokimya ve molekül astrofiziği üzerine yapan Yıldız, 2011 yılında doktor unvanını aldı.

Dr. Umut Yıldız, sadece bir bilim insanı değil, aynı zamanda bir bilim iletişimcisi ve popüler bilim yazarıdır. Bilimin topluma yayılmasına önem veren Yıldız, çeşitli platformlarda uzay ve astronomi ile ilgili programlar yapmakta, makaleler yazmakta ve konferanslar vermektedir.

Muhabir: Abdullah AKYOL