Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayına ait Süt ve Süt Ürünleri Üretim verilerini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:
“Deprem felaketinden etkilenen bölgelerden sağlıklı veri/bilgi elde edilememesi nedeniyle, istatistik üretim süreçlerinde geçici uygulamalar yapılmıştır. Uygulamalara ilişkin detaylar 'Metaveri' bölümünde yer almaktadır.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,4; Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,5 arttı. Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ayran üretimi %19,6, inek peyniri üretimi %2 ve içme sütü üretimi %0,7 artarken; yoğurt üretimi %7,1 ve tereyağı üretimi %16,5 azaldı. Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, içme sütü üretimi %8,2, inek peyniri üretimi %6,2 ve ayran üretimi %5,6 artarken; yoğurt üretimi %0,1 ve tereyağı üretimi
%23,4 azaldı.
Bir önceki ay 911 bin 760 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında %3,5 azalarak 879 bin 602 ton oldu.
Bir önceki ay 138 bin 678 ton olan içme sütü üretimi Nisan ayında %11,6 azalarak 122 bin 660 ton olarak gerçekleşti.”
Haber: Remziye ÇELİK