Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak ve sağlığını korumak için gerekli önlemlerini almaya başladı. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, servis araçlarında denetim yaptı. Ekipler, servis araçlarındaki “dur levhası, okul taşıtı yazısı, emniyet kemeri, iç aksamlar ve lastiklerin”, Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyıp taşımadığını kontrol etti.

Narin'in amcasının paylaşımı tepki çekti! Narin'in amcasının paylaşımı tepki çekti!

DENETİMLER DEVAM EDİYOR
Trafik Zabıta Şube Müdürlüğünde Görevli Amir Sami Alakaş, öğrencilerin güvenli ulaşımı için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Alakaş, şöyle konuştu: “2024-2025 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin evden okula güvenli bir şekilde taşımacılığının yapılması için denetimlerimiz devam etmektedir. Bu denetimlerde fazla ücret alan servislere yönelik, çalışma ruhsatının olup olmadığı yönünde, ayrıca ayakta yolcu ve fazla koltuk olmaması yönünde denetimlerimiz sürüyor. Şikâyetlerle alakalı da Alo 153 ihbar hattına vatandaşlarımız müracaat ettiğinde de gerekli denetimlerimiz tarafımızca yapılmaktadır.”

OKUL KANTİNLERİ DENETLENİYOR
Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı gıda denetim ekipleri ise, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerine başladı. Denetimlerde kantinlerde mevzuata göre ürünlerin bulundurulup bulundurulmadığını kontrol eden ekipler, bu konuda kantin sahiplerine ve okul yönetimlerine gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Kaynak: Bülten