Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu! Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu!

Diyarbakır'ın Çınar, Mardin'in Mazıdağı köylerinde yaşanan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yamgına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Onedio tepki çekti. Paylaşılan görselde, “Köylü Şirinlerin başlattığı anız olimpiyat ateşi Mardin'e doğru ilerliyor!” sözleri yer aldı.

ONEDİO PAYLAŞIMI KALDIRIRDI
Onedio paylaşımı kaldırırken, görselin tasarımcısı Sina Ateş ise özür diledi. Yangının anız yangınından kaynaklı sandığı için bu paylaşımı yaptığını belirten Ateş “anız kaynaklı değil, elektrik kaynaklı olduğu bilgisini aldım” dedi.

TASARIMCI ÖZÜR DİLEDİ
Ateş’in açıklaması şöyle: “Hassasiyetinizi çok iyi anlıyor ve paylaşıyorum. Kederimi, derdimi, üzüntümü ya da neşemi farklı bir şekilde ifade ediyor olmak, o konuya üzülmediğim anlamına gelmemektedir. Niyetim kimseyi kırmak ya da üzmek değildir hele ki böyle bir olayla... bu çizimleri yaparken de ne etnik ne de sınıfsal olarak ayrım yapmak asla aklıma gelmemiştir. Yine kalbini kırdığım ve aksini düşündürttüğüm varsa özür diliyorum. Ancak, bu postu bir provakasyon aracı haline getirip sayfayı saldırı altına tutmanızı da doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.”

DİYARBAKIR BAROSU
Öte yandan Diyarbakır Barosu yangına ilişkin ırkçı paylaşımlar yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Muhabir: Fatih SURUÇ