36 yaşındaki tecrübeli futbolcu Max Gradel, kariyerine Leicester City kulübünde başlarken 2012 yılına kadar Bournemouth ve Leeds United formalarını da terletti.

2012 yılında Fransız ekibi Saint-Etienne kulübüne transfer olan Gradel burada yıllarca forma terletti.

MİLLİ TAKIMDA DA OYNADI!

Fildişi Sahili Milli Takımı’nda tam 85 kez sahaya çıkmayı başaran futbolcu milli takımında 16 gol kaydetmeyi de başardı. Oldukça aktif bir Milli Takım kariyeri tamamlayan futbolcu aynı zamanda Amedspor futbolcuları arasında Milli Takımı’nda en fazla forma terleten futbolcu da olmayı başardı.

2015 yılında Premier Lig takımı Bournemouth kulübüne transfer olan Gradel burada iki sezon kaldı. İlk sezonunda 14 maça çıkan futbolcu burada bir gol kaydederken ikinci sezonunda ise 13 karşılaşmada oynadı.

Gradle 2017 ylılında Toulouse takımına transfer olurken burada da üç sezon forma terletip Türkiye’de Süper Lig’in yolunu tuttu.

SİVASSPOR’A GELDİ!

2020 sezonunda Sivasspor’a gelen Gradel burada tam dört sezon kaldı. Geçtiğimiz sezon Gaziantep FK’ya transfer olan futbolcu yaz transfer döneminin başında Sakaryaspor’la anlaşmaya vardı. Sezona Sakaryaspor’la başlayan futbolcu 3 maçta 1 gol kaydederken transfer dönemi bitmeden Amedspor’a imza attı.

6 yıl önce Süper Lig’i beşinci bitirmişti! İşte Amedspor’un rakibi 6 yıl önce Süper Lig’i beşinci bitirmişti! İşte Amedspor’un rakibi

2 MAÇTA BİR GOL!

Diyarbakır ekibinde iki maçta forma şansı bulan Gradel bir gol kaydetmeyi başarırken futbolcunun önümüzdeki süreçte de daha iyi bir performans yakalaması bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER