Bülent Ersoy ilk defa Diyarbakır'a geliyor! İşte programı Bülent Ersoy ilk defa Diyarbakır'a geliyor! İşte programı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin’in ölümünün ardından tutuklu bulunan amca Salim Güran WhatsApp mesajlarını silmiş, soruşturma kapsamında Meta şirketinden mesajlar talep edilmişti.
 
DW Türkçe'nin haberine göre, “Meta'nın bilgi paylaşmayı reddettiği' iddialarına yanıt veren Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp bireylerin kişisel konuşmalarının bir kopyasını yedeklemiyor. Bu nedenle sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz de olası değil" dedi.

Kayıp Narin’in Amcası Salim Güran Kimdir

"MESAJLARA ERİŞMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
Meta'nın Türkiye veya dünyanın başka bir yerindeki soruşturmalar kapsamında adli makamlarla WhatsApp mesajlarının içeriğini paylaşıp paylaşmadığı sorusuna ise "WhatsApp'ın çalışma biçiminden ötürü bizim dünyanın herhangi bir yerindeki mesajlara erişmemiz mümkün değil" yanıtını verdi.

Silinen mesajların polis veya başka kişilerce kurtarılmasının mümkün olup olmadığı konusunda ise Breckman, “Eğer yedeklenmemişse silinen mesajları geri getirmenin mümkün olmadığını” anlattı.

Kaynak: Haber Merkezi