Samsun'un Salıpazarı ilçesine çalışmaya giden Urfalı tarım işçilerinin kaldığı inşaat halindeki eve ateşli silahla saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişi ve kişilerce dün 21.00 sıralarında gerçekleşen saldırıda işçilerin yaşadığı evin duvar ve pencerelerine çok sayıda kurşun isabet etti. Saldırının neden gerçekleştiği öğrenilemezken olay, orada bulunan bir işçinin çektiği video kaydıyla ortaya çıktı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı saldırı hakkında soruşturma başlatıldı.

Son dakika! Akdeniz’de şiddetli deprem Son dakika! Akdeniz’de şiddetli deprem

VEKİLDEN BAKANLIĞA ÇAĞRI
DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan ise, X hesabından İçişleri Bakanlığını etiketleyerek konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Urfa’dan Samsun’a mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden 200 işçinin kaldığı yerler silahla taranıyor, emniyet güçleri uzaktan izliyor! 

Emeğinin peşinden giden insanların sırf Kürt diye lince/saldırıya uğramasında kaçıncı olay bu? 

Hiçbirinde failler yargılanmadı, ceza almadı. Bu yaşanan saldırılar da “münferit” değil politik saldırılar olarak Kürtlerin canına kast etmeye devam ediyor. 

Saldırıya uğrayan işçilerin yanında olduğumuzu, bu saldırılarla hukuk önünde mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi