Diyarbakır'a bağlıydı: Depremlerin yıkamadığı mahalle dimdik ayakta! Diyarbakır'a bağlıydı: Depremlerin yıkamadığı mahalle dimdik ayakta!

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar için 6 yıl 4 ay sonra taziye kuruldu. Saldırıda babası ve iki ağabeyini kaybettikten sonra tutuklanan ve bir süre önce tahliye edilen Fadıl Şenyaşar ve ailesi, Suruç’ta bulunan bir salonda taziyeleri kabul ediyor.


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, DEM Partili milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi taziyeye katıldı. 

DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar, tahliye olan Fadıl Şenyaşar ve diğer aile fertleri, taziyeye katılanları karşıladı. Taziyede, yaşamını yitirenler için mevlit okundu. 
 
“HERKES İÇİN ADALET İSTEDİK”
Ferit Şenyaşar, 2018'de yaşananlara değinerek, "O dönem taziyemizi kurmadık. Bugün birlikte kuruyoruz. Suruç önemli bir yer. 33 Düş Yolcusu burada katledildi. Herkes Suruç'u annemin mücadelesi ile duymaya devam etti. İktidar annemin talebini kabul etmek zorunda kaldı. Anne herkese direnerek sonuç alabileceğini gösterdi. Bir milletvekili olarak anneye nasıl destek verdiysem mücadele eden herkese destek vermeye hazırım. Kimse sessiz kalmasın. Kimse bir bayrak ya da Erdoğan'ın arkasına sığınarak zulüm yapamaz. Bize mücadele boyunca destek veren herkese teşekkür ederiz. Dayanışma amacıyla gelen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu. 
 
ANNE ŞENYAŞAR: CEZAEVLERİNDE KİMSE KALMASIN
Emine Şenyaşar da destek veren herkese teşekkür ederek, "Hala cezaevinde suçsuz yere kalanlar var. Bize çok zulüm ettiler. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz. Sizlerin sayesinde mücadele ettik. Bizi yalnız bırakmadınız. Biz herkese adalet istedik. İnşallah adalet gelir ve cezaevinde kalan herkes biran önce dışarı çıkar" dedi. 

Taziye saat 17.00'ye kadar kabul edilecek.

Kaynak: MA