Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen saldırıda eşi ve iki oğlu öldürülen ve bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekilli Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesini dün Meclis Başkanlığı önüne taşıdı.

Anne Şenyaşar, dün yaptıkları eylemin ardından gece boyunca da Meclis’te kaldı. Ferit Şenyaşar’ın Meclis’teki odasında devam eden eylem ikinci gününde, Şeref Kapısı önünde bulunan merdivenlerde devam etti. Eylemde, “Adalet” yazılı döviz taşındı.

MECLİS’E ÇAĞRI
Daha önce devlet yetkilileri ile görüştüğünü ancak adaleti sağlama konusunda aciz kaldıklarını dile getiren Şenyaşar,“Halk, onurlu Urfa halkımız bu zulmün son bulması için beni milletvekili seçti. Son olarak Meclis’te oturma kararı aldık. Sürekli ‘yüce Meclis’ diyorlar. Eğer bu Meclis yüce ise ve saygınlığı varsa 6 yıldır süren bu adaletsizliğin bitmesi için elini taşın altına koymasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ EYLEMİN SONLANDIRILMASINI İSTEDİ
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşmeyi de anımsatan Şenyaşar, Kurtulmuş’un eylemi sonlandırılmalarını istediğini söyledi. Şenyaşar, şunları belirtti: “Olay meydana geldiğinde Cumhurbaşkanı sadece karşı tarafı dinleyerek ailemiz aleyhinde açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar mutlak şekilde yargıyı etkiledi. Biz de Kurtumuş’tan Cumhurbaşkanı ile görüşme konusunda inisiyatif almasını istedik. Anneyi Cumhurbaşkanı ile görüştürsün. Olayın tanığı Vali Abdullah Erin’dir. Kürtçe de biliyor. Vali de anneye eşlik etsin. Benim bir siyasi kimliğim var, gerekirse görüşmede yer almak için ısrar etmem. Ama Cumhurbaşkanı, vali ve anne ile görüşsün. Böyle bir talepte bulunduk Kurtulmuş’tan. Bu söz yerine getirildikten sonra olumlu bir dönüş olursa anne de yarıda bıraktığı tedavisine başlayacak.

24 SAAT SÜRECEK
Eğer anneyi ikna ederlerse eylemimizi sonlandıracağız. Gece de burada kaldık ve kalmaya da devam edeceğiz. Kurtulmuş’tan bir açıklama gelirse eylemimizi sonlandırırız. Aksi taktirde Meclis’te eylemimiz 24 saat boyunca devam edecek. Buradan ayrılmayacağız.”

Diyarbakır’daki skandal olay Meclis’e taşındı! Diyarbakır’daki skandal olay Meclis’e taşındı!

Bir müddet Şeref Kapısı’nın önünde devam eylemin gece de Ferit Şenyaşar’ın Meclis’teki odasında sürdürüleceği belirtildi.

Adalet mücadelesini Meclis Başkanlığı önüne taşıyan Şenyaşar ailesi, sonuç alınıncaya kadar eylemlerini 24 saat boyunca burada sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: MA