Diyarbakır'da ölü bulunan Narin ile ilgili 26 kişinin gözaltına alındığı soruşturma devam ederken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Narin’in bu şekilde aramızdan alınmasında içimi acıtan, daha fazla üzen mesele: Suskunluk. Yani teamülün, törenin, vicdanın ve adaletin önüne geçmiş olması kahredici.” İfadesini kullandı.

Diyarbakır’da kışın habercisi “Alıç” tezgahlarda yerini aldı Diyarbakır’da kışın habercisi “Alıç” tezgahlarda yerini aldı

Narin Güran’ın Ölümünde Ilk Bulgular Ortaya Çıktı!

“İTİRAFÇININ İFADELERİ KAMUOYUNU RAHATLATMAK İÇİN SIZDIRILMIŞ OLABİLİR”
Yaşananlardan ötürü yaşadığı üzüntüyü açıklayan ve konuyu resmi sosyal medya hesaplarından paylaşan Tanrıkulu, “Cansız bedenine ulaşıldıktan sonra Bakanlığında açıklamasına göre 26 kişi gözaltına alındı. Soruşturma gizli ancak itirafçının ifadeleri kamuoyunu rahatlatmak için sızdırılmış olabilir. Soruşturma gizli ancak aldığım bilgi, delillerle birlikte bu cinayeti işleyenlere, onlara yardım edenlere ulaşıldığı noktasındadır. Şüphelilerin yarın savcılığa çıkartılacağını tahmin ediyorum; çıkartıldıkları zaman da muhtemelen maddi gerçekliğe ulaşmış olacağız.”

Dalgıçlar Narin Için Eğertutmaz Deresi'ne Daldı!

 “BENİ KAHREDEN OLAY; DİYARBAKIR’DA BÖYLE CANİCE BİR EYLEMİN GERÇEKLEŞMİŞ OLMASIDIR”
“Narin öldürüldükten sonra cansız bedeni herhangi bir yere götürülmemiş, itirafçı şüphelinin anlattığı bilgilere göre doğrudan doğruya aynı gün köyün yakınındaki derede saklanmış. Üzerine taş konmuş. Narin’in kaybolduğu gün köye yaptığım ziyarette ilk gözlemim, dışarıdan birinin gelmesi gibi senaryolarla kaybolmayacağı yönündeydi. Köyün içerisinde gerçekleşen bir kayıp vakasıydı. İnsanın vicdanının, aklının kabul etmediği bir olay. Beni kahreden olay; Diyarbakır’da böyle canice bir eylemin gerçekleşmiş olmasıdır ve gerçekleştikten sonra da teamülün, örfün, adetlerin; vicdanın ve adaletin önüne geçmiş olmasıdır. Ailenin büyükleri var, gençleri var; birisi de çıkıp “Olay budur” deyip aynı gün noktayı koyabilirdi. Arama kurtarmanın bu kadar geliştiği bir dönemde, küçük bir alanda cesedin 19 gün boyunca bulunmamış olmasının nedenini de soruşturma makamları açıklamalıdır. Çalışma yapan tüm görevlileri gördüm, özenli çalıştıklarına şahit oldum ama demek ki bir yerlerde eksik yapılmış. Bu tür olaylarda su kaynakları ilk bakılacak yerlerdir; çünkü cansız bedenler suya atılır. Durgun su diyebileceğimiz bir akıntının olduğu yerde rahatça bulunması gerekirdi.” İfadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi