Siirt piknik alanları şehir sakinlerinin boş zamanlarında dinlenmek için tercih ettiği alanlardır. Bu güzel ortamlarda mangal ve semaver keyfi yaşamak isteyen halk eğlenceli vakit geçirebiliyor. Siirt merkez ve ilçelerinde birçok piknik alanına rastlamak mümkün olabiliyor. Bu bakımdan dinlenmek isteyenler için mesire alanları oldukça idealdir. Siirt gidilecek piknik yerleri ve mesire alanları ile keyifli zaman geçirmek mümkündür.

SİİRT GİDİLECEK PİKNİK YERLERİ VE MESİRE ALANLARI
Siirt piknik alanları arasında birçok yer ismi sayılabilir. Ancak kişiler yaşadıkları yerlere en yakın piknik alanlarını tercih ediyor. Bu bakımdan da hem merkezdeki hem de ilçedeki piknik ve mesire alanlarını araştırmak gerekiyor. Eğlenceli zaman geçirilebilecek birçok dinlenme alanı olduğundan bahsetmek mümkündür. Merak ettiğiniz Siirt gidilecek piknik yerleri ve mesire alanları hakkında tüm detayları sizler için araştırdık.

Siirt ve ilçelerinde piknik yapılabilecek birçok alan bulunuyor. Eğlenceli zaman geçirmenize imkan tanıyan bu alanlar aynı zamanda en önemli dinlenme alanları arasında yer alıyor. Keyifli vakit geçirirken bir yandan da mangal ateşinizi yakabilirsiniz. Ancak orman yangın risklerine karşın her yerde piknik ateşi izni olmayabilir. Böyle durumlarda izinli olan piknik ve mesire alanlarını tercih etmeniz büyük bir önem taşıyor.

Siirt piknik yerlerini araştırıyorsanız birçok farklı alternatif bulunuyor. Birçok kamp alanı da bulunan şehirde piknik yapılabilecek yerler arasında şunlar yer alıyor:

Tillo Tabiat Parkı: Burası ücretli bir kamp alanıdır. Genelde konaklama amacı ile tercih ediliyor. Güzel bir ortamı bulunan alanda günübirlik olarak piknik izni de alabilirsiniz.

Maraş depremi sonrası Diyarbakır’ın iki komşusuna dikkat çekti! Maraş depremi sonrası Diyarbakır’ın iki komşusuna dikkat çekti!


Baykan Kaymakamlığı Kent Ormanı: Piknik ve günübirlik dinlenmeler için ideal bir yerdir. Aynı zamanda çadır kampı da yapılabilecek yerler arasındadır.


Rasıl Hacar Kanyonu: Burası piknik için en ideal yerler arasında bulunuyor. Doğa manzarası ve doğal ortamı ile gelenleri büyüleyen bir mekandır.


Botan Vadisi Milli Parkı: Kamp ve piknikçilerin tercih edeceği bu ortamda yamaç paraşütü gibi aktiviteler de yapılabilmektedir.


Sağlarca Kaplıcası: Piknik yapılabilecek yerler arasında oldukça uygun ortamlar arasında yer alıyor. Buranın suyunun şifalı olduğuna dair birçok söylenti de bulunuyor. Bu ortamlarda günübirlik gezintiler, piknik yapılabileceği gibi kamp yapabilme şansı da bulunuyor.

Siirt merkezinde ve ilçelerinde bulunan mesire alanları yakın mesafede dinlenmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Farklı tiplerde belirli yerlerde düzenlenen mesire alanlarında her anlamda keyifli zaman geçirme imkanı elde etmeniz mümkün olabiliyor. Bu bakımdan mesire alanlarında piknik ya da kamp yapacağınız zaman mutlaka türüne önem vermelisiniz.

Siirt doğal alanları fazla olan şehirler arasında yer alıyor. Günümüzde birçok kişi Siirt ve çevresinde piknik alanı araştırıyor. En güzel piknik alanlarına sahip olan Siirt şehrinde kanyon, vadi ve tabiat parkı gibi alanlarda piknik keyfini en iyi şekilde sürebilme imkanı elde edebilirsiniz. Bazı piknik alanlarının ücretli olduğunu ise mutlaka dikkate almanız gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi