Türkiye’nin son haftalardaki en önemli gündemi olan ve sosyal medya kullanıcılarının uluslararası kamuoyu oluşturduğu Sokak Köpekleri Yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçti. Yasa’nın geçmesi sonrası Diyarbakır Silvan Belediyesi’nin bugün sabah resmi sosyal medya hesaplarından yaptıkları bir paylaşım ise infial yarattı.

Diyarbakır’da Sokak Köpekleri Toplatılmaya Başlandı

“BAŞIBOŞ GEZEN KÖPEKLER TOPLANDI!”
Silvan Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Başıboş gezen köpekler toplandı. İlçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpekleri belediyemiz ekipleri tarafından toplanarak barınağa yerleştirildi.” ifadesi kullanılırken, gelen tepkiler sonrası ise Belediye paylaşımı sildi.

Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

Diyarbakır Silvan Belediyesi Köpek Toplatılma Açıklama

PAYLAŞIM İNFİAL YARATTI
Silvan Belediyesi’nin yaptığı paylaşım sonrası yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, köpeklerin toplanma görüntülerine ve belediyenin kullandığı paylaşım diline tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcılarının, paylaşım sonrası gösterdikleri tepkilerin bir kısmı ise şöyle:

“- DEM Partili Silvan Belediyesi dört gözle köpek katliamı yasasını bekliyormuş. Daha yasa resmileşmeden geceden başladı. Bir de nereye topladığınızı, barınağın halini, köpeklere ne yaptığınızı da gösterin.
- Oysaki grup başkan vekilleri biz hiçbir DEM Parti Belediyesi olarak böyle bir karara uymayacağız dediler. Bu belediye başkanı bir açıklama bekliyoruz ondan. Ne kadar korkuyorlar, ne kadar korkuyorlar, ne kadar çekiniyorlar, bu ne ya… Hani ideolojinize, ahlakınıza ters.

Diyarbakır Silvan Sokak Köpekleri

SİLVAN BELEDİYESİ AÇIKLAMA
Silvan Belediyesi Eş Başkanları Sevim Biçici ile Kadri Esen ise gelen tepkiler sonrası açıklama metni yayınladı. Açıklamada, “Söz konusu sosyal medya paylaşımımız üzerine belediyemize karşı geliştirilen tepki haksız bir tepki olduğunu düşünüyoruz. Lakin yapılan uygulama rutin bir uygulama olup göreve başladığımız günden beri devam ettiriyoruz. Vatandaştan bize ulaşılan şikâyetler üzerine bulundukları yerden köpekleri toplayıp kendi barınağımızda kısırlaştırıp beli süre beklettikten sonra onları aldığımız yere bırakıyoruz. Hasta ve durumu kötü olanları da bırakmayıp barınakta tedavilerini yapıp besliyoruz. Şunu da kabul ediyoruz; personelimizin köpekleri yakalama yöntemi ve paylaşım da kullandığımız dil kötü olmuş ve yapılan bu kötü muamele ve yanlış anlaşılmadan dolayı da dolayı özür dileriz. Bunu da belirtelim, parti olarak sokak hayvanları yasasına karşı en güçlü muhalefeti biz yaptık, sokak hayvanlarının yaşam hakkını da en güçlü biz savunacağız. Birazdan barınağımızdan görüntüleri paylaşıp konu hakkında kamuoyunu detaylı bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK