Silvan Belediyesi, ilçede kapsamlı bir temizlik hareketine imza atıyor. Yaklaşık 3 ay sürecek olan bu temizlik kampanyası Kürtçe’nin kurmancî û ve zazaca, Türkçe billboardlar ve broşürlerle desteklenecek ayrıca kampanya için kısa bir film hazırlandı. Kampanya, ilçede çevre bilincini artırmayı ve yaşam alanlarını daha temiz hale getirmeyi amaçlıyor.

Belediye önünde bir araya gelen ve üzerinde “Paqij bike û bide paqijkirin” sloganı yazılı yelek giyen Belediye Eşbaşkanları Sevim Biçici ve Kadri Esen, DEM Parti Silvan İlçe Başkanı Nazmi Ezer ve yöneticileri, meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, Eğitim-Sen üyeleri, Sanayi ve Esnaf odaları temsilcileri, Ziraat Odası üyeleri, temizlik personelleri yanı sıra vatandaşlarla birlikte, ilçede temizlik çalışmalarına ilk adımı attılar.

Belediye binası önünden temizliğe başlayan ve Karabehlülbey Caddesi üzerinde temizlik yaparak ilçe merkezi Gazi Caddesi’ne kadar gelen Eşbaşkanlar ve beraberindekiler burada açıklama yaptı.

Açıklama da Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen “Belediye olarak “Paqij bike û bide paqijkirin” sloganıyla temizlik kampanyası başlattık. Tüm halkımıza çağırımızdır. Temizlik konusunda bizlere destek verin ki geleceğimize, çocuklarımıza temiz ve sağlıklı bir şehir bırakalım. Kampanyamız bugün başladı ve 3 ay sürecek. Haftada 1 gün yine hep beraber ayrı bir yeri temizleyip temizleteceğiz ve temizlik anlayışının oluşmasını istiyoruz” dedi.

Diyarbakır’da türkülere konu oldu: İşte tarihi köprünün trajik hikayesi Diyarbakır’da türkülere konu oldu: İşte tarihi köprünün trajik hikayesi

Eşbaşkanı Sevim Biçici ise kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ederek “Silvan bizim memleketimizdir. Bizim yaşadığımız yerdir. Biz temizleyeceğiz ve kirletmeyeceğiz. O yüzden kampanyamızı “Temizle ve temizlet” sloganı ile başlattık” dedi. Konuşmasının devamında kadın ve gençlere seslenen Sevim Biçici etrafımızı temizleyelim ve ilçemize sahip çıkalım” dedi.

Kampanya kapsamında, temizlik bilincini artırmak için çeşitli materyaller hazırlandı. Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan filmler, billboardlar ve broşürler, halkın bilgilendirilmesini ve bilinçlenmesini amaçlıyor. Belediyemiz, bu materyaller aracılığıyla halkı temizliğin önemi konusunda bilgilendirecek ve temizlik çalışmalarına aktif olarak katılmalarını teşvik edecek.

Belediye bu geniş çaplı temizlik kampanyası, ilçenin genel temizliğini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda çevre bilincini artırmayı ve toplumda ortak bir sorumluluk duygusu oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: Bülten