Güran ailesinden açıklama geldi! “Dış güçler” dediler Güran ailesinden açıklama geldi! “Dış güçler” dediler

Silvan Belediyesi tarafından eskiden yoğurt pazarı olarak bilinen alan, yapılan çalışmalar sonucunda seyyar satıcıların satış yapabileceği Pazaryerine dönüştürüldü. Yeni adıyla "Köy Ürünleri Pazarı" olarak hizmet verecek bu alan, hem satıcılar hem de tüketiciler için daha düzenli ve hijyenik bir ortam sunuyor.

Silvan Belediye Eşbaşkanları Sevim Biçici ve Kadri Esen, yenileme çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "Eskiden yoğurt pazarı olarak bilinen bu alan, artık köy ürünlerinin satılabileceği modern bir pazar yeri olarak halkımıza hizmet verecek. Bu dönüşümle hem seyyar satıcılarımızın daha uygun koşullarda ticaret yapmalarını sağladık hem de vatandaşlarımızın daha temiz ve düzenli bir ortamda alışveriş yapabilmelerine olanak tanıdık. Silvan için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz," dedi.

Yeni düzenlenen alanda, köylerden gelen doğal ve organik ürünlerin satışının yapılması teşvik ediliyor. Pazaryerinde, sebze ve meyveden süt ürünlerine pek çok doğal ürün vatandaşlarla buluşacak. 

Ayrıca, pazaryerinde hijyen standartlarına uygun şekilde satış yapılabilmesi için gerekli altyapı da sağlandı.

Kaynak: Bülten