Milyonlarca öğrenci üniversiteye gitmek için YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavına giriyor. 8-9 Haziran'da düzenlenecek sınavda milyonlarca öğrenci ter dökecek.

DİYARBAKIR’DA KÜTÜPHANELER DOLUP TAŞTI 
Diyarbakır'da sınava sayılı günler kala kütüphaneler dolup taştı. Son haftalarda daha sıkı çalışıp sınavı kazanmak için öğrenciler kütüphaneleri doldururken aynı zamanda gergin ve stresliler. Öte yandan Kayapınar Halk Kütüphanesine gelen öğrenciler çok yoğun olduğu için kütüphane bölümünde yer bulamayınca kantinde ders çalıştılar. 

DİYARBAKIRLI ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAK İSTEMİYOR 
İlerleyen günlerde açıklanması beklenen sınav yerlerini en çok Diyarbakırlılar merak ediyor. 2023 YKS sınavında yüzlerce öğrenci mağdur olmuştu. Sınav giriş yerleri şehir dışına alınan öğrenciler büyük bir şok yaşamıştı. Okullarda yer kalmadığını söyleyen ÖSYM, Diyarbakır'daki onlarca öğrenciyi mağdur olmuştu. 2024 YKS sınavına sayılı günler kala öğrenciler bu durumun tekrarlanmasını istemiyor. 

Kütüphane Öğrenci

Diyarbakır’da fiyatı resmen çakıldı! 100 liradan 20 liraya düştü Diyarbakır’da fiyatı resmen çakıldı! 100 liradan 20 liraya düştü

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANENİN İNTERNETİNİ KULLANAMIYOR 
Mücadele gazetemize konuşan kütüphaneye gelen bir YKS öğrencisi; "YKS sınavına az bir süre kaldı. Daha sıkı çalışmak için kütüphaneleri tercih ediyoruz. Umarım bu sene herkes istediği bölümü kazanır. Şuan da kütüphaneler tıklım tıklım. Öğrenciler sınavı kazanmak için tüm kozlarını kullanıyor. Tabi bir hayli sınav yaklaştığı için üzerimizde biraz gerginlik var. Şunu da söyleyeyim buradaki wifi daha kapsamlı olması gerekiyor. Çoğu kişi internetten yararlanamıyor. Geniş kapsamlı ve iyi çeken wifi adaptörleri olması gerekiyor. Sonuçta hepimiz öğrenciyiz internete o kadar para veremeyiz. Yeni dönemde bunun düzeltilmesi gerekiyor. Çoğu kişi kendi internetini kullanmak zorunda kalıyor" Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL