Valilikten yapılan açıklama, kent genelinde 15 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklamaları gibi eylemlere 17 Ekim saat 23.59'a kadar 3 gün süreyle yasaklandığı duyurulduğu duyuruldu.

Demirtaş’ın annesine hakaret etmişti! “Jahrein” tahliye edildi Demirtaş’ın annesine hakaret etmişti! “Jahrein” tahliye edildi

Valilikten yapılan açıklamada, "Sözde Barış Anneleri'nin inisiyatifinde 3 günlük eylem ve etkinlik planlanması yapıldı, çevre illerden de katılmayla Silopi'de yürüyüş ve açıklama yapıldı, çadır kurulacağı öğrenildi. Kamu düzen ve güvenliğinin sürdürülmesi ile suçların sürdürülmesinin, aralıksız hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun gösterileri ile kamu kurumu ve ülkelerin düzenleneceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, resmi törenler ve kutlamalar ile bu gösteri geleneği ve görüleneklere göre yapılacak programlar, spor etkinlikleri hariç olmak üzere her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve paraların kendi dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, anma töreni, 3-Şenlik, konser, eğlence , oyun temsili, gösteri vb. Türkiye'deki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, drone-paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür vb. dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinlikler; Şırnak il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları (Coğrafi Alan-İl Merkezi, İlçeler, Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) içerisinde, 15 Ekim 2024 günü saat 00.01'den geçerli olmak üzere 17 Ekim 2024 günü saat 23.59'a kadar (3) gün süreyle yasaklanmıştır" denildi.

Kaynak: DHA