Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde fırıncılar belediye tarafından halk ekmeğin 5 liraya satılmasına tepki göstermek amacıyla ekmek çıkarmayarak fırınların kapalı tuttu. Konuya ilişkin Suruç Belediyesi’nden açıklama yapıldı. 

Tuzak gibi sokak! Bu sokağa giren yere düşüyor Tuzak gibi sokak! Bu sokağa giren yere düşüyor

Suruç ilçe Belediye’sine ait Halk Ekmek Fabrikası'nın ekmeği beş liradan satması üzerine 100’e yakın fırın kepenk kapattığı iddia edildi. İlçe halkı sabah saatlerinde ekmek almaya gittiğinde fırınların kapalı olduğunu gördü. Olayın duyulması üzerine Suruç Belediyesi zabıta ekipleri, ekmek üretimi gerçekleştirmeyen fırınların tespit edilmesi üzere sahaya çıktı.

SURUÇ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI KAYA: FIRINCILARI MAĞDUR EDECEK KADAR ÜRETMİYORUZ
Konuyla ilgili Duvar’a açıklama yapan Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Ayten Kaya ise uygun fiyata ekmeğin halkın hakkı olduğunu ve talep üzerine bunu hayata geçirdiklerini belirterek, “Biz göreve geldikten 3 ay sonra halka hizmet verebilmek adına ekmek fırınımızı daha büyük bir yere taşıdık. Ama fırıncıları mağdur edecek şekilde üretim yapmıyoruz. Eğer biz 30-40 bin üretim yapmış olsaydık fırıncılar haklıydı ancak bizim ürettiğimiz 6 bin 200-6 bin 300 civarında. 103 bin nüfuslu bir ilçede bu rakam cüzi bir rakamdır” diye konuştu.

Kaynak: Duvar