Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesin bir işletme tarafından satılan Tayland tava dondurmasına yoğun ilgi her geçen gün artmakta. Peki fiyatı ne kadar? İçine neler giriyor?

DİYARBAKIR’DA TAYLAND LEZZETİ
Sur ilçesinde 4 yıldır Tayland dondurması satan 30 yaşındaki satıcı Süleyman Arda; “Bu lezzet korona zamanlarında meşhur olmuştu ilk başlarda talep pek yoktu sonrasında insanlar tadına bakınca talep her geçen gün arttı. Özellikle buraya gelen yerli ve yabancı turistler bu lezzete hayran kaldıklarını söylüyor. 

BARDAĞIN FİYATI 100 LİRA
Bardağın fiyatı 100 liradır. İçine istedikleri meyveyi ve benim yaptığım özel aromayı koyuyoruz. Sonrasında ise buzlu tezgahın üzerinde spatula ile karıştırıp donmasını sağlıyoruz. Dondurma haline geldikten sonra rulo şeklinde bardağa koyup müşterililerimize veriyoruz. Diyarbakır’ın kavurucu sıcaklığında serinleten bir lezzettir” Diye konuştu

Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku! Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku!

KAVURUCU SICAKLIKLARDA SERİNLETEN BİR LEZZETTİR
Bursa’dan Diyarbakır’a gelen yerli bir turist ise; Bu lezzeti hep internette görüyordum. Diyarbakır’da da görünce merak edip tadına bakmak istedim. Süleyman usta bu işi biliyor. Diyarbakır’ın kavurucu sıcaklıklarında serinleten bir lezzettir. Ailece çok beğendik tadını. Herkese tavsiye ederim” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL