TEKNOFEST Hack Karadeniz'e Diyarbakırlı hacker grubu Kırmızı Montlu Madonna damga vurdu. Hackerların becerileri, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek yaşam siber saldırı senaryoları ile sınırları aşılan yarışmaya 29 farklı ülkeden 380 takım başvurusu ve 1500’ü aşkın yarışmacı başvuru yaptı. Ön eleme ve yarı final olmak üzere iki farklı aşamayı geçerek başarılı olan 4 farklı ülkeden 10 takım 38 yarışmacısı ile final aşamasında yarışmaya hak kazanırken, yarışmayı birincilik ile tamamlayan Diyarbakır hacker grubundan Fatih Mehmet Dişçioğlu, Numan Türle ve Şükrü Bezen 75.000 TL'lik ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.
TEKNOFEST 2022 Karadeniz ödüllerinin sahiplerini bulduğu ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Samsun'un Çarşamba Havalimanında düzenlendi. Televizyon ekranlarından canlı yayınlanan ödül töreninde hacker grubunun gururu ve mutluluğu, canlı yayında ekranlara taşındı.
"DİYARBAKIR'A 2. KEZ BU GURURU YAŞATTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"
Hacker mesleğinin hem zor, hem de önemli olduğuna vurgu yaparak grubu adına konuşan Fatih Mehmet Dişçioğlu, "Siber Güvenlik Uzmanı, Dicle Üniversitesi Teknoloji Geliştirme bölgesinde normSight Siber Güvenlik Teknolojileri adın da bir start-up’ım, siber güvenlik ekosistemine ürün geliştiriyoruz. Ekip arkadaşım Numan Türle ve Şükrü Bezen ile beraber uzun yılllardır Siber Güvenlik alanında çalışmalar yapıyoruz. Diyarbakır’a ikinci kez bu gururu yaşattığımız için mutluyuz. Çünkü biliyoruz ki bizim başarımızdan ilham alıp bu alanda çalışacak yeni nesile biraz cesaret verdik. Diyarbakır'ın bilimle ve teknolojiyle anılmasına vesile olduk. Bizim için bunun mutluluğu paha biçilemez." dedi.
"GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU DA BİZDİK"
Bu mutluluğun tarifsiz olduğuna değinen Dişçioğlu, "Geçen yılın şampiyonu da bizdik. Yani TEKNOFEST'in hem 2021 yılı, hem de 2022 yılı Siber güvenlik kategorisi şampiyonuyuz. Bizim için yarışma etabı oldukça yorucu ve bir o kadar da eğlenceli geçti. Diğer kategoriler gibi proje sunarak olmuyor bizim kategori. Çünkü canlı ortamda maharetlerini sergilemen gerekiyor. Bunun içinde yerli ve milli bir kaç tane üründe bulduğumuz güvenlik zaafiyetleri ve sonrasında 6 aşamalık bir etabı tamamlayarak şampiyon olduk. Nitekim bundan sonraki süreçte artık yarışmalara katılmak yerine, bulunduğumuz bölgede bu tür yarışmalara katılacak insanlara mentorluk yapmak, genç beyinleri hazırlamak istiyoruz. Özellikle Siber güvenlik kültür ve bilincini artırmak için güzel projelerimiz var Diyarbakır da bir aksilik olmazsa gelecek yıl TEKNOFEST'te Diyarbakırdan bir çok farklı kategori de bir çok takım göndermeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
Haber: Devrim AKTÜRK