Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Diyarbakır ve Mardin'deki zirai alan yangınlarından etkilenen mahallelerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan ve Bağacık mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki Yücebağ ve Yetkinler mahallelerinin yangından zarar gördüğü hatırlatıldı.

Afadyardım

DİYARBAKIR VE MARDİN’DEKİ YANGIN BÖLGELERİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçelerinde 20 Haziran günü meydana gelen yangında birçok vatandaş, ağaç ve hayvan etkilenirken 15 kişi hayatını kaybetmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bugün yapılan açıklamada, Diyarbakır ve Mardin'in "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi

DİYARBAKIR VE MARDİN’E 5 MİLYON ACİL YARDIM ÖDENEĞİ
Vatandaşların mağdur olduğu yangınlardan sonra AFAD, afet bölgesi ilan edilen Diyarbakır'a 3, Mardin'e 2 olmak üzere toplamda 5 milyon lira acil yardım ödeneği yapılacağını duyurdu.

ÇAĞRILAR KARŞILIK BULDU
Öte yandan birçok Sivil toplum kuruşu da (STK) yangın faciasından sonra Diyarbakır ve Mardin’in afet bölgesi ilan edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi