TOKİ'den indirim kampanyası müjdesi geldi! Ödemesi devam eden konut ve iş yerleri için peşin ödeme yapanlara yüzde 25 indirim fırsatı sunulacak. Ayrıca, borcunun en az yüzde 25'ini kapatanlar da aynı indirim oranından yararlanabilecek.

Kampanyanın detayları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanmıştı. Buna göre, 2024 TOKİ indirim kampanyası başvuru tarihleri ve şartları neler? İşte TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvuru tarihleri ve şartları…

İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURUSU TARİHLERİ

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, 23 Eylül- 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

BAŞVURU NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Vatandaşlar, satış işlemlerinin gerçekleştiği bankaya başvuruda bulunabilecek. Ödenmesi gereken tutar da bankadan öğrenebilecek.

TEMMUZ 2023 ÖNCESİ SATILAN EV VE İŞ YERLERİNİ KAPSAYACAK

TOKİ’den ev ve iş yeri satın alanlar, borç bakiyesinin peşin kapatılması durumunda yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek.

2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılmış konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar kampanyaya başvurabilecek.

Diyarbakır da araç fiyatlarında sert düşüş yaşandı! Sebebi belli oldu Diyarbakır da araç fiyatlarında sert düşüş yaşandı! Sebebi belli oldu

KISMİ ÖDEMEYE DE İNDİRİM KOLAYLIĞI SAĞLANACAK

Borcun tamamını kapatamayacak olan alıcılar da kalan borç bakiyesinin yüzde 25 ve daha fazlasını ödemek isterlerse yine yüzde 25 indirimden faydalanabilecek.

İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI

Konut ve iş yeri sahiplerinin başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalı. Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve işyeri sahiplerinin; bankaya giderken site yönetiminden alacakları “borcu yoktur” belgesi ve ilgili belediyeden alacağı emlak beyan değerini gösterir belgeyi de yanında götürmesi gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi