Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 5 aylık çalışmalarına dair basın mensuplarıyla bir araya geldi. İskenderpaşa Konağı’nda yapılan buluşmada yıllardır gündemde olan tramvay hakkında yeni gelişmeler neler? 

Diyarbakır’ın “Ulaşım Sorunu” Tasarruf Tedbirleri

“TRAMVAY CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM PROGRAMINDA”
DEM Parti yönetimindeki Büyükşehir eş başkanlarından Serra Bucak tramvay hakkında 2025 yılındaki bütçenin önemli bir kısmının tramvaya ayırdığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi; “Bizim hafif rayı (tramvay) projemiz Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer alıyor. Ama bu programda kalabilmek için bizim bu yıl bütün fizibilite çalışmalarını ve revize çalışmalarını bitirmemiz lazım ki 2005 yılının yatırım programından çıkmasın. 

Diyarbakır Büyükşehir Tramvay (2)

“TABİ YANLIŞLARIMIZ DA OLACAK”
Bizler muhakkak ki bu kentte hafif raylı sistemi getireceğiz fakat biraz zamana ihtiyacımız vardır. Bu baskı üzerimizde var diye işleri hızlandırarak yanlış işler yaparız. Tabi yanlışlarımız da olacak. Çünkü ilk kez bu kentte raylı sistem gelecek. Hatalarımızı minimuma indirmek için yoğun bir çabamız vardır. 2025'teki bütçemiz baya kabarık. Bu bütçeyi halkımızın hizmetine harcayacağız. Bütçenin yarısını tramvaya hafif raylı sisteme harcayacağız. 

Diyarbakır Büyükşehir Tramvay (3)

“BU HALKA BİZ SÖZ VERDİK”
Bu halka biz söz verdik. Bir kuruşunu bile yanlış harcamayacağız. Bu büyük bir yatırım. Bu büyük parayı hesap verebileceğiniz bir pozisyonda olmalısınız. Ama gelin görün ki bu Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı bizi öyle bir koşturmanın içine sürükledi ki. Keşke bu projeleri tüm yatırım programların baskısını hissetmeden hayata geçirebilmek için bir yerel yönetim gücü tüm kentlerimizde olsa. Türkiye'nin tüm kentlerinin ihtiyacı vardır. Bu da bizi biraz zorlayan bir proje ama üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

İşte Bucak’ın konuşma videosu şöyle:

Diyarbakır’da ehliyet sahipleri dikkat! Son düzlüğü girildi Diyarbakır’da ehliyet sahipleri dikkat! Son düzlüğü girildi

Muhabir: Abdullah AKYOL