AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklaması şöyle: “STK temsilcilerimiz ile birlikte yaptığımız girişimler sonucu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve Devlet Demiryolları’nın (TCDD) destekleriyle Nisan ayında ilk seferini gerçekleştiren Turistik Diyarbakır Ekspresi, Diyarbakır’ımızın tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ali Erbaş, Kelime-i Şehadet'i eksik mi okudu? Açıklama geldi Ali Erbaş, Kelime-i Şehadet'i eksik mi okudu? Açıklama geldi

Time Dergisi

Dünyaca ünlü Time dergisi, Diyarbakır’ı gezilecek en iyi 100 rota arasında gösterdi. Turistik Diyarbakır Ekspresi, bu başarının önemli bir parçası olarak, şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin uluslararası arenaya taşınmasında ve cazibe merkezi haline gelmesinde büyük rol oynuyor. Bu projemizin hayata geçirilmesindeki desteklerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, TCDD Genel Müdürümüz Sayın Veysi Kurt’a, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürümüz Sayın Ufuk Yalçın’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; sizleri de Diyarbakır’ımızın eşsiz güzelliklerini ve zengin tarihi dokusunu keşfetmeye davet ediyoruz.

Diyarbakır Surları Fotoğraf Bayram

Ekonomi ve turizm başta olmak üzere, şehrimizin her alanda daha da ileriye taşınması noktasında katkı sağlayacak bu tür projeleri geliştirmeye devam edecek, daha güzel bir Diyarbakır için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Editör: Mücadele Gazetesi