Diyarbakır ekibi Amedspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal’ın da çalıştırmış olduğu 6 kulüp var ki dördü batarak amatöre kadar düştü ikisi de batma noktasında.

İLKİ GAZİANTEPSPOR

Bir dönemler Bakkal’ın da çalıştığı efsane Gaziantepspor yıllarca Süper Lig’in en başarılı kulüpleri arasında yer aldı. Antep ekibi, üç büyüklere gönderdiği futbolcularla adeta bir futbol okulu gibiydi. Bugün ise kulüp önümüzdeki sezon yeniden amatör ligden futbol hayatına başlayacak.

Bakkal’ın görev aldığı ve sonrasında batan bir diğer kulüp ise Manisaspor oldu. Bir dönemler Süper Lig’in önemli kulüpleri arasında yer alan, kadrosunda Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz gibi isimleri de bulunduran Manisaspor da bugün amatör ligde mücadele ediyor.

Bakkal bir dönemde Süper Lig’de yıllarca performans gösteren Kardemir Karabükspor’u çalıştırdı. Bugün ise Karabük ekibi de amatöre kadar düşerek burada mücadele etmeye çalışıyor.

Bir dönemler Süper Lige kadar yükselip şimdilerdeyse batan kulüp Mersin İdman Yurdu oldu.

BAKKAL EFSANESİ OLDU ŞİMDİ MALİ KRİZDE

Teknik direktör Bakkal’ın futbolculuk kariyerinde de efsanesi olduğu Denizlispor’da ciddi bir mali kriz içerisinde. Kulüp Süper Lig’den TFF 1.Lige sonra 2.Lige ve şimdi de 3.Lige düştü. Önümüzdeki yıllarda da kulübün bu mali kriz neticesinde durumunun daha kötüye gideceği tahmin edilmekte.

Bakkal’ın görev aldığı ve bugünlerde batma noktasında olan bir diğer kulüp ise Bursaspor. Bir dönemler Süper Lig’de şampiyonluk yaşayıp Şampiyonlar Liginde boy gösteren kulüp son yıllarda içinden çıkılmaz bir hal alan mali kriz sebebiyle Süper Lig’den gerilere düştü şimdiyse TFF 3.Lige düştü.

Bakkal, kariyerinde birçok kulübü çalıştırırken, kariyerindeki dört kulüp amatöre kadar düşerken iki kulüpte batma noktasında futbol hayatına devam etmeye çalışıyor.

Diyarbekirspor Diyarbakırspor'un kuruluş tarihini kullanıyor Diyarbekirspor Diyarbakırspor'un kuruluş tarihini kullanıyor

TÜRKİYE’DE BİRÇOK KULÜP BATTI

Türk futbolunda son on yılda birçok kulüp mali krizler sebebiyle battı. Bu kulüpler arasında efsane Diyarbakırspor’da yerini almıştı.

Muhabir: Onurcan GÜLER