Çağatay Ulusoy'un başrolünde yer aldığı Kübra dizisinde Ali Cemal karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ferit Kaya evlendi. Yasemin Ceren Topçu’yla nişanlanan Kaya, geleneksel kına gecesinin ardından düğününü de memleketi Diyarbakır'da yaptı.

Davul zurna eşiliğinde oynayıp halay çeken çiftin nikah şahitleri ise Taner Ölmez ve Erkan Avcı oldu. Düğüne, Erkan Avcı, Barış Arduç ve Taner Ölmez gibi ünlü isimler de katıldı.

FERİT KAYA KİMDİR?
Ferit Kaya, 24 Şubat 1984 Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde dünyaya geldi. Zaza kökenli Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana sanat Dalı mezunudur. Kavak Yelleri (2007) adlı TV dizisinin ikinci, üçüncü ve dördüncü sezonlarında Uğur karakterini canlandıran Ferit Kaya, Kanal D'de salı akşamları yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' (2010) adlı TV dizisinde Resul karakteriyle rol almıştır. Ayrıca Kanal D'de perşembe akşamları yayınlanan 'Kötü Yol' (2012) adlı TV dizisinde İhsan karakteriyle rol almıştır. Ferit Kaya son olarak başrolünde Ata Demirer'in oynadığı Niyazi Gül Dörtnala filminde rol almıştır. Ferit Kaya Arka Sokaklar 'da Azminin oğlu Erdal rolünde oynamıştır. Familya 'da Hamit karakteriyle Rol Almıştır. Son olarak Çukur dizisinde 2019-2021 yılları arası "Murtaza" karakterini canlandırmıştır.

Öte yandan Ferit Kaya, önümüzdeki günlerde Mardin’de çekilecek olan Kanal D’nin “Alboranın Sert Kışı” dizisinde Demir Baybars rolüne hayat verecek.

Rol aldığı Filmler: Pazar, Bir Ticaret Masalı, Zeynep’in Sekiz Günü, Mavi Gözlü Dev, Güneşin Oğlu , Ali’nin Sekiz Günü, Merdiven Altı, Gecenin Kanatları ve Beş Şehir Kısa’ca Ramazan: Kamil İnsan.

Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

Rol aldığı diziler: Erkekler Ağlamaz, Menekşe ile Halil, Yersiz Yurtsuz, Karamel, Kül ve Ateş, Bu Kalp Seni Unutur mu?, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Kötü Yol.

İşte Kaya'nın düğününden bir kare: 

Kaynak: Haber Merkezi