52 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçı metin Arolat’ın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın ölüm nedeni ise Menajeri Halil Yıldırım tarafından istanbul’daki bir mekanda çıktığı sahnede kalp krizi geçirdiği belirtildi. Kalp masajı yapılan şarkıcı, hemen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ünlü şarkıcı yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

KALP KRİZİ NEDENLERİ NELERDİR?
Kalp krizi, yağlı ve kolesterol içeren birikintilerin kalbe kan ve oksijen gönderen bir veya daha fazla koroner arterleri (kalp damarları) tıkaması ile meydana gelir. Bu tıkanma genellikle atardamarların iç kısmında biriken ve yapışkan bir madde olan plaklardan(yağ ve kolesterol gibi maddeler ile oluşur) kaynaklanır.

Dokunmak bile tehlikeli! Diyarbakır’dan ayrılıp Muş’a bağlanan yerde görüldü Dokunmak bile tehlikeli! Diyarbakır’dan ayrılıp Muş’a bağlanan yerde görüldü

Kalp krizi yaşayan kişilerde koroner arter hastalığı görülmeyebilir ancak bu durum kalp krizi vakalarının az bir bölümünü içerir. Koroner arter hastalığıyla birlikte kalp krizi nedenleri şöyledir:
Koroner arter spazmı
Yüksek tansiyon
Kolesterol yüksekliği
Diyabet
Nadir görülen tıbbi durumlar
Travmalar
Obezite
Elektrolit dengesizliği
Kan damarlarında yırtık
Sigara ve uyuşturucu kullanımı
Hipoksi (kandaki oksijen eksikliği)
45 yaş ve üzeri olmak
Genetik faktör
Fiziksel aktivite yetersizliği
Stres
Sağlıksız beslenme

Kaynak: Haber Merkezi