Şanlıurfa’da Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Akbaş, üretimi yapılan fıstığın işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.
“HARRAN’I SUYA HASRET BIRAKTIK”
Akbaş yatırımcılara çağrıda bulunduğu açıklamasında, “Sevgili Şanlıurfalılar yıllarca Fırat aktı biz baktık. Dünyanın en büyük üçüncü nehrinin yanında Harran gibi bir ovayı suya hasret bıraktık. Ne zamanki Harran, Fırat ile kucaklaştı Urfamın çehresi değişti. Fıstıkta da yaşadığımız hikaye aynısıdır. Dünyanın en kalitelisini, Türkiye’nin yüzde 48 fıstığını biz üretiyoruz ama işleme tesislerimiz olmadığından, ham olarak dışarıya satıyoruz. Şimdi altın ürünümüz fıstığımızı, işletme tesisleriyle buluşturma vakti gelmiştir. Fıstığımızdan her türlü mamul ürün yelpazesini hem iç pazara, hem de dış pazara sunacağız. Değerli yatırımcılarımızı sahaya bekliyoruz” dedi.
ŞANLIURFA’DA İŞLETME OLMADIĞINDAN GAZİANTEP KAZANIYOR
Türkiye’de üretimin yüzde 48’ini tek başına karşılayan Şanlıurfa, işletme yetersizliğinden dolayı ürünlerini Gaziantep’e ham olarak satmakta. Bunun işlemesini yapan Antep ise katma değerle daha fazla kazanmakta.