Geçtiğimiz günlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yönettiği Van Büyükşehir Belediyesi ile Metro İstanbul arasında hafif raylı sistem için protokol imzalanmıştı. Van’ın ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi de, kentteki trafik younluğunu çözmek adına Metro İstanbul ile kentteki trafik yoğunluğuna yeni çözümler üretmek adına işbirliği protokolü imzaladığını duyurdu. İki büyükşehirin bu adımından sonra gözler Diyarbakır Büyükşehir’e çevrildi. Peki, yıllardır, adeta kangrenleşen Diyarbakır ulaşımı için nasıl bir yol izlenecek merak konusu oldu.

Diyarbakırlı kayıp Rojin Kabaiş'in babası Mücadele'ye konuştu! Diyarbakırlı kayıp Rojin Kabaiş'in babası Mücadele'ye konuştu!

Diyarbakır Büyükşehir Tramvay (3)

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR EŞ BAŞKANI BUCAK’TAN TRAMVAY AÇIKLAMASI
Diyarbakır’da yılan hikayesine dönen hafif raylı ulaşım ile ilgili geçtiğimiz hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, açıklama yaptı. Bucak, “Bizler muhakkak ki bu kentte hafif raylı sistemi getireceğiz fakat biraz zamana ihtiyacımız vardır. 2025 yılı yatırım programından çıkmaması için çalışmalarımız sürüyor,2025’teki bütçemiz kabarık, bu bütçenin yarısını tramvaya hafif raylı sisteme harcayacağız” hafif raylı ulaşımın Diyarbakır için önemine işaret ederek, hayata geçmesi için çabalarının sürdüğünü belirtmişti.

Kaynak: Haber Merkezi