Diyarbakır Büyükşehir Belediye Ekipleri, 2024-25 eğitim öğretim döneminde velilerden gelen taleplerden sonra okul kantinlerinde hijyen ve ürün denetimlerinde bulundu. Öğrencilerin sağlıklı gıdaya uluşabilmeleri ve sağlıklı beslenmelerine yönelik denetimlerini sürdüren ekipler, kantin işletmecileri satılmaması gereken ürünler hakkında bilgilendirilirken, uyulması gereken kurallar hatırlatıldı.

Narin cinayetinde dikkat çeken ayrıntı: Yoğun telefon trafiği Narin cinayetinde dikkat çeken ayrıntı: Yoğun telefon trafiği

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIKLI BESLENMELERİ AMAÇLANIYOR
Denetimlerle, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarını desteklemek ve gıda kaynaklı hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Denetimlerde, eksiklikleri tespit edilen kantinlere gerekli düzeltmelerin yapılmaması durumunda yasal işlemler uygulanıyor.

GIDA DENETİM KOORDİNASYONUNDAN İLÇELERDE DENETİM
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Birimi ve ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan Gıda Denetim Koordinasyonu da, öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimi için ilçelerdeki okullarda bulunan kantinlerde denetimleri sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretim dönemi boyunca denetimlere devam edecek.

Kaynak: Bülten