Yıllardır “yetkililer tarafından yapıldı, yapılacak” denilen şehir hastanesine bir türlü başlanmamasına tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, hastane yetersizliğinden dolayı hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntının yaşandığını ifade etti.

Dinç, burada yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnının tok olduğunun altını çizdi.

“VALİLİK ŞEHİR HASTANESİNİN 2023 YILINDA FAALİYETE GİRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ”

Dönemin Diyarbakır Valisi şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylediğini hatırlatan Dinç, “Diyarbakır’ımızın yılan hikayesine dönüşen şehir hastanesinin inşasının yapılacağı alandayız. Yıllardır yetkililer tarafından yapıldı, yapılacak denilen Şehir hastanesinin inşaatına bir türlü başlanmadı. Hatta dönemin Diyarbakır Valisi Şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylemişti. 2023’e üç ay kaldı ancak ortalıkta hastane denen bir şey yoktur. Şuan bu alanda vatandaşlarımızın tedavi olması gerekirken in/cin top oynuyor.” dedi.

Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği gibi birçok sıkıntının yaşandığını ifade eden Dinç, Diyarbakır halkının yaşanan bunca sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmediklerini söyledi.

Dinç, şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır, Doğu’nun kalbi hükmünde olan, 2 milyon nüfusa sahip ve çevre illerden vatandaşların sağlık hizmeti için başvurduğu merkezi bir yerdir. Hastane yetersizliğinden dolayı Diyarbakırlı hemşerilerimizin ne sıkıntılar çektiğini bizzat alandan gözlemleyerek görüyoruz.  Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntı. Halkımızın bu sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmiyoruz.”

Yıllardır kararı alınan 1000 yataklı şehir hastanesi neden bitirilmediğini soran Dinç, “Yıllardır kararı alınan 1000 yataklı şehir hastanesi neden bitirilmedi.  Mademki yetkililer Diyarbakır’da şehir hastanesine ihtiyaç vardır dediler. O zaman bu sağlık hizmeti ihtiyacı yıllardır nasıl karşılanıyor?

Buradan yetkililere sesleniyoruz! Diyarbakır’ımızın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnı tok! Halkımız artık somut icraat ve hizmetler bekliyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın inisiyatif alarak şehir hastanesinin inşasını bitirmeli ve halkımızın hizmetine sunmalıdır. İhaleden kaynaklı yaşanan sıkıntıların faturası halkımıza yansıtılmamalı.” diye kaydetti. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi