Diyarbakır’da gram altın 3 bin liraya dayandı! Diyarbakır’da gram altın 3 bin liraya dayandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile dönemin Başbakanı Celal Bayar’ın bundan 87 yıl önce, 15-16 Kasım 1937 tarihinde gerçekleştirdikleri Diyarbakır ziyareti esnasında aynı kadrajda yer aldıkları nadir fotoğrafları ortaya çıktı. Diyarbakır Tren Garı’nda binlerce kişi tarafından karşılanan Atatürk, arşiv gazetelerden öğrenildiği kadarıyla büyük bir törenle ağırlandı. 

ATATÜRK DİYARBAKIR’A HER GELİŞİNDE BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYDUĞUNU DİLE GETİRDİ
Diyarbakır’a her geldiğinde büyük bir bahtiyarlık ve mutluluk duyduğunu dile getiren Atatürk, Diyarbakır ve Diyarbakır halkına gönülden bir muhabbetle bağlı olduğunu her ortamda belirtmiştir. Şehir halkı için, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır." ifadesini kullanan Atatürk, kent ziyareti esnasında Ergani Bakır Madeni’ne de uğramıştır.

Atatürk Diyarbakır'dayken Iki Şehri Işgalden Kurtardı (1)
 
ATATÜRK: “20 YIL SONRA TEKRAR DİYARBAKIR’DA BULUNUYORUM.”
Atatürk, 87 yıl önce bugün, halkevinde yaptığı konuşmada Diyarbakır halkına şu sözlerle seslenmiştir, “20 yıl sonra tekrar Diyarbakır'da bulunuyorum. Dünyanın en güzel ve modern bir binası içinde, beşeriyetin medeni bir halkı huzurunda, duyduğum zevk ve saadetin ne kadar büyük olduğunu kaydetmekle bahtiyarım.”

Muhabir: Devrim AKTÜRK