2024-2025 eğitim öğretim yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin bugün (23 Pazartesi) açıldı. Ek tercihlerin de açıklanması ile birlikte öğrenciler bavullarını hazırlayıp yola çıktı. Bazı öğrencilerin ilk durağı ise tarihi Sur ilçesi oldu.

diclee üniversitesi

10 BİN 500 YENİ ÖĞRENCİ DİYARBAKIR’IN TADINI ÇIKARACAK
Diyarbakır'da bu sene 10 bin 500 yeni öğrenci Dicle üniversitesine yerleşti. Yeni eğitim öğretim yılını Diyarbakır’da geçirecek öğrenciler bavullarını alıp geldiler. 

Binlerce öğrenci Diyarbakır’ı seçti! İşte Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı Binlerce öğrenci Diyarbakır’ı seçti! İşte Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı

Diyarbakır Surları Fotoğraf İçkale

DİYARBAKIR CANLANACAK
Bir süredir kavurucu sıcaklardan dolayı sessizliğe bürünen kentte esnaflar baya etkilenmişti. Üniversitenin açılmasıyla birlikte şehrin canlanması bekleniliyor. Peki, Diyarbakır’da gezilecek yerler neresidir? 

Diyarbakır En Güzel Fotoğrafları Mücadele Gazetesi (1)

33 MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPAN KADİM KENT
Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en köklü şehirlerinden biridir. Asurlular, Urartular, Artuklu ve Osmanlılar gibi birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olması sebebiyle kültürel anlamda önemli bir yere sahip olan Diyarbakır, bugüne dek ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini halen taşımaya devam eden bir şehirdir. 

Diyarbakır Surları Fotoğraf Bayram

İşte Diyarbakır’da gezilmesi gereken bazı yerler; 

Dicle Köprüsü (On Gözlü Köprü)
Ulu Camii
Ergani
Hasan Paşa Hanı
Sülüklü Han (Kazancılar Hanı)
Malabadi Köprüsü
Hevsel Bahçeleri
Diyarbakır Surları
Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi
Zinciriye Medresesi
Eğil Barajı
Hasuni Mağaraları
Nebi Cami
4 Ayaklı Minare
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi
İçkale
Hevsel Bahçeleri

Muhabir: Abdullah AKYOL