Merkez Bağlar ilçesinde halk dilinde Sağlık Ocağı Çarşısı olarak bilinen Sakarya Caddesi’nde bulunan iki taraflı çeşmenin bir tarafında musluğun olmadığı diğer tarafında ise musluğun bozuk olduğu ve suyun israf olduğu görüldü.

İşte 9 Ekim 2024 Diyarbakır hava durumu İşte 9 Ekim 2024 Diyarbakır hava durumu

YETKİLİLER ÇAĞRILARA SESSİZ

Mücadele gazetemize konuşan çevre esnafı, yetkilileri birçok kez aramalarına rağmen sorunun giderilmediğini aktardı. İsmini vermek istemeyen bir esnaf, “Diyarbakır’ın açık AVM’si olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl yenilenen Sakarya Caddesi’nde esnaf ve vatandaşların faydalandığı çeşmenin suyu uzun zamandır boşa akıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve Bağlar Belediyesi’ne bilgi vermemize rağmen bir türlü sorunu gelip çözmediler. İki taraflı çeşmenin birinde musluk yok, diğerinde ise musluk bozuk diye su boşa akıyor.

KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Kuraklık yaşadığımız bu dönemde suyun önemi bir kez daha ortaya çıkmışken, yetkiler az da olsa bu gibi israflara bir çözüm bulması gerekiyor. Biz esnaf olarak pense ile musluğu sıkmaya çalışıyoruz ama yine de israfın önüne geçilmiyor.” Diye konuştu.

DİSKİ SU KESİNTİSİ YAPILMIŞTI

Öte yandan DİSKİ, su israfına karşı Temmuz ve Ağustos ayında hane ve esnafa su kesintisi uygulamıştı.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol