Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde AFAD, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yapılan Türkiye'nin diri fayları araştırmasında bölgedeki diri fayın varlığını ortaya çıkardı. Çalışmaların bir sonraki aşamasında fayın üreteceği deprem büyüklüğü tespit edilecek.

Instagram Atatürk’ün fotoğrafını kaldırdı! Instagram Atatürk’ün fotoğrafını kaldırdı!

3 kurumun ortak yer analizi çalışmasıyla Kayseri'yle ilgili kritik bir sonuç çıkarıldı. Kentin Sarıoğlan ilçesinde diri bir fay tespit edildi. Fayın, üreteceği deprem büyüklüğünün ne olacağı ise yapılacak testlerden sonra belli olacak.

6 ŞUBAT'TAKİ DEPREMLER SONRASI BAŞLADI
6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Deprem Master Planı Çalışmaları'na devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmalarını sürdürürken, kentte devam eden projelere destek veriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, Sarıoğlan Tatılı Hendeği'nde AFAD, MTA ve TBB iş birliğinde TÜBİTAK Projesi'ne lojistik destek sağladı.

SİVAS'TAN KAYSERİ'YE KADAR OLAN BÖLGEDE ÇALIŞILIYOR
Bölgede çalışmalar yapan AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut, "Bir haftadır çalışmamız devam ediyor. Bu çalışma, TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi başlıklı bir çalışmadır. Bu çalışmayı AFAD, MTA, Belediyeler Birliği ve TÜBİTAK destekliyor, 14 projeden oluşan büyük bir proje. Biz bu 14 projeden birisiyiz. 11 numaralı proje biziz. Sivas'tan başlayıp, Tecer, Altınyayla, Gemerek, Sarıoğlan, Bünyan ve Kayseri'ye kadar uzanan Deliler Fayı'nı çalışacağız. Bu fayın paleosismolojik özelliklerini ortaya koymak maksadıyla bu işi yapıyoruz.

Kaynak: DHA