Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında düzenlenecek program, milli kaynakların verimli kullanımını desteklemek, yerli üretimi teşvik etmek ve öğrencileri bu alanda bilinçlendirmek amacıyla düzenleniyor.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN MAKETLERİ SERGİLENECEK

Başta Meslek liseler ve Ana okulları olmak üzere tüm kademelerdeki okulların katılımıyla düzenlenecek sergi, yerli ve milli teknolojik ürünlerin maketlerinin sergilenmesiyle birlikte robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, insansız araçlar, havacılık, uzay ve drone teknolojileri alanlarında öğrencilere daha fazla bilgi sağlayacak.

TOGG’DA GELECEK

"Güçlü Türkiye İçin Yerli ve Milli Üretim Sergisi" yarın (18 Aralık) Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Ayrıca, katılımcılar TOGG gibi yerli araçları inceleme fırsatı bulacaklar.

Sergi, öğrencilerin hedefleri olan ve öz güvenli bireyler olarak yetişmelerini; toplumda yerli ve milli üretime, teknolojiye olan ilgiyi artırmayı; Türkiye’nin milli teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturması hedeflenmekte.

Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu! Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu!

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi