Diyarbakır Cezaevi önünde çağrı! “12 Eylül’le yüzleşin” Diyarbakır Cezaevi önünde çağrı! “12 Eylül’le yüzleşin”

Yiğit Bulut ve Mehmet Metiner tartışmasının ardından iki ismin de kim olduğu merak edildi. İşte yanıtları…

YİĞİT BULUT KİMDİR?

1972 yılında Edirne’de dünyaya gelen Yiğit Bulut Türk finans analisti, köşe yazarı, sunucu ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak görev yapmıştır. 2009-2012 yılları arasında Habertürk TV'de genel yayın yönetmenliği yapmıştır. Temmuz 2013'te Başbakanlık Başdanışmanlığına atanmıştır. 30 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirilmiştir. 9 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine atanmıştır

Yiğit Bulut, birçok gazete ve televizyonda ekonomi ve maliye konularında köşe yazarlığı ve program yorumculuğu yaptı. Parametre ve Finans Analiz programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.

Son olarak 2009'da getirildiği Habertürk TV genel yayın yönetmenliği görevine, 3 Ocak 2012 tarihinde Ciner Medya Grubu tarafından son verildi. Bununla birlikte Gazete Habertürk'teki köşesinden yayınladığı yazıları da sona ermiş oldu. Bir süre sonra Star Medya Grubu ile anlaştı ve 24 kanalının genel yayın yönetmenliğine getirildi. Ayrıca Star gazetesinde yazmaya başladı. 2009'da Habertürk TV'de başlattığı Sansürsüz adlı tartışma programını, 24 TV'de sundu. 2013 yılının temmuz ayında başbakanlık başdanışmanı olarak atandı. 30 Ağustos 2014'te ise yeni bir kararname ile cumhurbaşkanlığı ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına atandı.

MEHMET METİNER KİMDİR?

5 Mart 1960 tarihinde Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde Bedir ve Nazı Metiner çiftinin çocuğu olarak doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde danışmanı olarak görev yaptı.

2000-2001 yıllarında HADEP genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılında yapılan seçimlerde AK Parti Adıyaman milletvekili seçildi. Mehmet Metiner 30 Aralık 2014 tarihinden itibaren Star gazetesinde yazmaya başladı. 2015 yılında yapılan seçimlerde AK Parti İstanbul milletvekili seçildi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuş fakat aday gösterilmemiştir.

Muhabir: Devrim AKTÜRK