Diyarbakır’da özellikle kira zammı yüzde 25’ten yüzde 65’e çıkınca fiyatları durdurmak neredeyse imkansız hale geldi. Bağlar ilçesinde bir villanın fiyatı 31 milyon 250 bin lira olarak satışa sunuldu.

BAĞLAR’DA VİLLA FİYATI 31 MİLYONU GEÇTİ
Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bir internet sitesine verilen ilanda 5+1 odalı 350 metrekare olan bir villanın fiyatı 31 milyon 250 bin lira olarak satışa sunuldu. 298 bloklu sitede geçtiğimiz günlerde de yine aynı ilan sitesinde bir villanın fiyatı 27 milyon olarak satışa sunulmuştu. Mücadele’nin verdiği habere gelen yorumlarda vatandaşlar ev fiyatına tepki göstermişti. Vatandaşlar özellikle son zamanlarda ev fiyatlarına gelen zamlardan şikayetçi olduklarını belirttiler.

Diyarbakır’daki bu düğün salonundan herkes şikayetçi! Diyarbakır’daki bu düğün salonundan herkes şikayetçi!

DENİZE KARŞI EV FİYATLARI DİYARBAKIR’DAKİ EVLERLE YARIŞIYOR
Diyarbakır’da özellikle son zamanlarda ev, dükkan ve gıda fiyatları aldı başını gidiyor. Kira fiyatları İstanbul ile yarışır hale geldi. Geçtiğimiz günlerde Bağlar ilçesinde bir dükkanın 1 aylık kirası 320 bin lira, Kayapınar ilçesinde ise bir evin kira fiyatı ise 70 bin lira olarak satışa sunulmuştu. Vatandaşlar denize karşı ev fiyatların Diyarbakır’da normal lüx bir daire fiyatıyla aynı olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Muhabir: Abdullah AKYOL