Döviz kurları ve para transferi uygulaması
1: XE Currency
XE Currency seyahat uygulaması, yurt dışındayken para transferi yapmanızı ve güncel kurları takip etmenizi epey kolay hale getiriyor. Uygulamada dilediğiniz para birimlerini seçebiliyor, birbirine çevirebiliyor ve döviz kurunun günlük, haftalık, aylık ve hatta 10 yıllık değişim grafiğini görebiliyorsunuz. Yurt dışında harcama yaparken bütçenizi kontrol altında tutabilmek için XE Currency seyahat app’i ve alternatifleri, hayatınızı epey kolaylaştırabilir.
Ücretli mi?: Hayır
Dünyanın her yerinde anlatabilmek, anlaşabilmek için:
2: Google Translate
Avrupa ve Amerika’da işimiz belki biraz daha kolay, zira dünyanın en çok konuşulan ikinci dili İngilizce, bu bölgelerde geçer akçe. Bu arada birinci sırada Çince var. Sebep, dilin yaygınlığından ziyade ülkenin 1,4 milyarlık kalabalık nüfusu. Öte yandan değil diline, alfabesine dahi yabancı olduğunuz bir ülkede işler epey zorlaşabiliyor. Böyle durumlarda imdadımıza yetişen seyahat uygulaması, son yıllarda giderek daha da başarılı çeviriler yapmaya başlayan Google Translate. Seyahat app’i olarak kurgulanmasa da Google Translate, en az kullanılan yabancı dillere dahi başarılı çeviriler yaparak pek çok durumda hayat kurtarıcı olabiliyor.
Ücretli mi?: Hayır
En yakın oteller, hastaneler veya ne arıyorsanız:
3: AroundMe
AroundMe seyahat uygulaması yalnızca seyahatlerinizde değil, yaşadığınız şehirde dahi kullanabileceğiniz pratik bir uygulama. Tasarımı oldukça basit ve kullanışlı. Uygulamayı açtığınızda karşınıza bir liste çıkıyor; ATM’ler, kafeler, hastaneler, benzin istasyonları ve oteller bu başlıklardan birkaçı. Örneğin “Eczane” sekmesine tıkladığınızda, etrafınızdaki tüm eczaneler mesafelerine göre sıralanarak önünüze dökülüyor. AroundMe, kuşkusuz seyahat mobil uygulamaları arasında en işe yarar olanlardan biri.
Ücretli mi?: Hayır
Turistik değil yerel mekânlar:
4: LocalEats
Yeni bir şehre gittiğinizde o yerle özdeşleşmiş -ve turist dolu- bazı yapıları görmek farz, kabul. Ancak bir şehrin en filtresiz hali, yerel halkın tercih ettiği mekânlarda gizli. LocalEats seyahat uygulaması tam da bu amaçla tasarlanmış bir uygulama. İster bulunduğunuz bölgeye en yakın lokal restoran ve kafeleri ister ülke ve şehir seçerek o bölgedeki en sevilen mekânları keşfedebiliyorsunuz. Mekânla ilgili detaylı bilgi, ortalama fiyatlar ve yorumları görebilmek de cabası.
Ücretli mi: Hayır
110’dan fazla ülkenin toplu taşıma ağları:
5: Moovit
Yüzlerce yıllık metro ağlarına sahip bazı şehirlerde istediğiniz her noktaya metro ile varmak mümkün, işin bu kısmı şahane. Yine de bu metro ağı bolluğu yanında çokça kafa karışıklığı getirebiliyor. Neyse ki hem metro ağlarına hem de tren, otobüs gibi farklı toplu taşıma araçlarına dair tüm detayları barındıran bir seyahat uygulaması geliştirilmiş: Moovit app. 112 ülkede aktif olarak kullanılabilen uygulama ile gitmek istediğiniz noktaya en pratik güzergâhtan, en elverişli toplu taşıma aracını kullanarak varabilmek işinizi epey kolaylaştıracak, mutlaka not edin.
Ücretli mi?: Hayır
Yürüyen ansiklopedi:
6: Vikipedi
Pek çoğumuzun sıklıkla başvurduğu bir online kaynak olan Vikipedi, seyahat uygulaması olarak da oldukça kullanışlı. Gezdiğiniz tüm yeni yerlerde, rehbersiz turlarda; merak ettiğiniz pek çok konuya dair bilgiye erişebileceğiniz Vikipedi seyahat uygulaması 470.000’in üzerinde Türkçe madde içeriyor. Uygulamada sesli dinleme özelliği de mevcut olsa da bu özelliğin geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz.
Ücretli mi?: Hayır
Destinasyona göre valiz kontrol listesi:
7: Packing Pro
Aslında Packing Pro seyahat uygulaması değil, seyahat hazırlık uygulaması sayılır. Yurt dışına çıkarken yanımıza ne alacağımız konusunda kafamız çoğu zaman karışıktır, kilolarca bavulla yola çıkmak istemeyiz. Nerede ne giyeceğimiz, havanın nasıl olacağı, o anda ruhumuzun ne isteyeceği muğlaktır. Packing Pro seyahat uygulaması nereye, ne zaman ve kaç günlüğüne gittiğinize bağlı olarak bir bavul listesi çıkarıyor. Varsa eşiniz ve çocuklarınız için ayrı listeler hazırlıyor. Hatta birden fazla şehre gidecekseniz ona göre önerileri oluyor. Neticede Packing Pro, seyahat app’leri arasında şüphesiz favorilerimizden biri!
Ücretli mi?: Evet
Alternatif seyahat uygulamaları: Packr, Packing List Checklist (Haber Merkezi)