Her yıl onlarca gökyüzü meraklısını bir araya getiren Zerzevan Kalesi’nde bu yıl da meteor yağmuru izlendi.

Çınar Kaymakamlığı ile Uluslararası Araştırma Geliştirme ve Gençlik Derneği (Arendi), tarihi Zerzevan Kalesi'nde “Meteor Yağmuru Etkinliği" ile gökyüzü tutkunlarını bir araya getirdi.

Çınar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ndeki üç bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde ‘Meteor Yağmuru Etkinliği’ düzenleneceği bildirildi.

Diyarbakır Sanat Sokağı'ndaki metruk bina korku saçıyor! Diyarbakır Sanat Sokağı'ndaki metruk bina korku saçıyor!

12 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00- 02.00 arasında düzenlenecek “Meteor Yağmuru Etkinliği" için katılımcılara "Minderini Al Gel" çağrısında bulunuldu.

3 BİN YILLIK ZERZEVAN KALESİ’Nİ 6 BİN KİŞİ İZLEDİ

Çınar Kaymakamlığı resmi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, Diyarbakır’ın önemli tarihi alanlarından biri olan Zerzevan Kalesi’nde gerçekleşen ve yedisinden yetmişine her yaştan vatandaşın tanık olduğu meteor yağmurunu 6 bin kişi tarafından aynı anda izlendiğini duyurdu.

ZERZEVAN KALESİ GÖZLEM ETKİNLİĞİ HER YILIN AĞUSTOS AYINDA GERÇEKLEŞECEK

Çınar Kaymakamlığı yaptıkları paylaşımda, “Meteor Yağmuru İzleme Etkinliğimizi yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Kaymakamımız Sayın Zikrullah Erdoğan, Zerzevan Kalesinde düzenlenen “Meteor Yağmuru İzleme Etkinliğine” katıldı. Gözlem etkinliğine, Diyarbakır ve çevre illerinden gökyüzünü izlemek için gelen yaklaşık 6.000 kişi, bu heyecana ortak oldu.

Kaymakamımız, Tarihi 3.000 yıllık Zerzevan Kalesi’nin, Türkiye'nin en iyi gökyüzünün izlendiği noktalardan biri olduğunu ve gözlem etkinliğinin her yılın Ağustos ayında düzenleneceğini söyleyerek etkinliğe katılan vatandaşlarımıza teşekkür etti.” ifadesini kullandı.

Zerzevankalesi

Muhabir: Devrim AKTÜRK