2024/25 sezonu başlarken Amedspor ligin ilk haftası Fatih Karagümrük’le 0/0 beraberlikle bir puanla başladı. İkinci hafta ise sahasında İstanbulspor’u konuk eden Diyarbakır kulübü, 1/0’lık mağlubiyetle iki haftanın sonunda bir puan toplamayı başardı.

Sakaryaspor ise sezona ilk hafta Ankara takımı Keçiörengücü’ne karşı 1/1’lik beraberlik, ikinci hafta ise Manisa FK’ya karşı 2/2’lik beraberlikle iki puanla başladı.

Amedspor ve Boluspor maçlarında ilk kez görev alacak! Amedspor ve Boluspor maçlarında ilk kez görev alacak!

Sakaryaspor Amedspor Maçı İstanbul’da Oynanacak!

İKİ TAKIM DÖRT KEZ KARŞILAŞTI

Bu zamana kadar Amedspor ve Sakaryaspor ilk olarak Bolu Futbol Turnuvası’nda ve sonrasında hazırlık maçında karşı karşıya geldi. İki kez de TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta resmi olarak karşılaşan kulüpler toplamda dört kez karşılaşmış oldu.

Oynanan dört maçın biri Sakaryaspor’un galibiyeti, biri Amedspor’un galibiyeti ve diğer ikisi ise beraberlikle sonuçlandı.

Resmi maçların birinde Sakaryaspor galibiyet alırken 2019 yılında Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan son karşılaşma ise 1/1’lik beraberlikle tamamlandı.

BEŞİNCİ KEZ KARŞILAŞIYORLAR

İki kulüp son olarak 2019 yılında karşılaşırken tam beş yıl sonra beşinci kez karşı karşıya gelmeye hazırlanıyorlar. 28 Ağustos 2024 Çarşamba saat 21/00’da karşılaşacak olan iki kulüpte, henüz üç puan alamadıkları için galibiyet için sahaya çıkacak.

Muhabir: Onurcan GÜLER