Diyarbakır'da işler karışacak! Taraftarlar Amedspor mu diyecek Derbi mi? Diyarbakır'da işler karışacak! Taraftarlar Amedspor mu diyecek Derbi mi?

Diyarbakır’ın yetiştirdiği ünlü sanatçılardan olan Mahsun Kırmızıgül, dün akşam oynanan Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki maç ile ilgili resmi X (Twitter) hesabından bir paylaşım yaptı. Ali Koç’a yönelik saldırıya ilişkin paylaşım yapan Kırmızıgül, futbolda yaşanan saldırılara ve şiddet olaylarına ilişkin olarak Amedspor örneği üzerinden tepki gösterdi. TFF’ye çağrı yapan Mahsun Kırmızıgül, “Amedspor’da oynayan futbolcuların çoğu batlı olduğu halde, yıllarca her deplasmanda mağdur edildiler. Federasyon yöneticileri yıllarca sadece izledi.” İfadesini kullandı.

Tff Başkanı Amedspor

YILDIRIM’DAN KIRMIZIGÜL’E “KENDİ ÇOCUKLARIMIZ” MESAJI 
Mahsun Kırmızıgül’ün X üzerinden yaptığı paylaşımı alıntılayan Amedspor kulübünün eski başkanı Selahattin Yıldırım ise, “Amedspor’da oynayan batılı oyunculara yapılanlar mağduriyet oluşturuyor da kendi çocuklarımız olunca bir şey olmaz mı? Hepsi bu ülkenin gençleri, bu ülkenin çocukları değil mi? Futbolda şiddet asla tasvip edilemez ve karşı durulması gereken bir durum. Spor dostluk barış ve kardeşliktir derken ülkenin bütün çocukları için olmalı.” İfadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Sanatçı Mahsun Kırmızıgül, dün akşam oynanan Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki maç ile ilgili resmi X (Twitter) hesabından bir paylaşım yaparak, “Futbol sahalarında son yıllarda yaşanan şiddet olaylarından dolayı, benim gibi milyonlar futboldan koptu. Centilmenlik bitti. Amedspor’da oynayan futbolcuların çoğu batlılı olduğu halde, yıllarca her deplasmanda mağdur edildiler. Federasyon yöneticileri yıllarca sadece izledi. Yahu koca Fenerbahçe takımının otobüsü tarandı. Daha ne olsun! Ali Koç’a yapılanları kınıyorum. Yeni federasyon başkanı, umarım futbolu şiddeten uzak tutup, insanların tekrardan stadyumlara gelmesini sağlar.” İfadesini kullanmıştı

Muhabir: Devrim AKTÜRK